Reizen en uistappen

DSC_0349

GENUA EN DE LIGURISCHE KUST – van dinsdag 20 tot zaterdag 23 juni 2017

In een bergachtige omgeving aan de rand van de Middellandse Zee bevindt zich de Ligurische Rivièra met het idyllische Portofino en Cinque Terre met hun wijngaarden en olijfboomgaarden in terrasbouw, maar ook de mooie stad Genua met de prachtige kunstcollecties van de 15e tot de 18e eeuw uit de Palazzo’s Bianco, Rosso en Spinola, met de weelderige gevels van Balbi en Garibaldi, de fresco’s in het prinselijk paleis, en het duizelingwekkende inlegwerk met glas van de kathedraal van San Lorenzo…

Ref. 3099 – 1 650 €, vlucht bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

SPILLIAERT IN OOSTENDE – woensdag 5 juli 2017

In de rotonde van de Koninklijke galerijen van de Thermen werd een kunstruimte geopend uitsluitend gewijd aan het werk van Léon Spilliaert. “Het Spilliaert huis” is niet het werkelijke huis van de kunstenaar, omdat het werd verwoest tijdens de laatste oorlog. De ligging tegenover het strand komt daarentegen wel overeen met het panorama herhaaldelijk behandeld door de kunstenaar. De huidige tentoonstelling toont zijn zelfportretten. Het Mu.ZEE Oostende biedt ook een nieuwe ruimte met bijna honderd werken van James Ensor en Léon Spilliaert, de “twee grote meesters van Oostende.”

Ref. 3159 – 90 € ,bus, lunch, ingangen en begeleiding.

GAUGUIN & BRETAGNE van zaterdag 2  tot donderdag  7 september 2017

De heropening van het Museum van Pont-Aven brengt ons tot de ontdekking van de Finistère in de sporen van Gauguin met Le Pouldu en zijn kliffen, rotsen en stranden die men terugvindt op vele schilderijen. Tot aan de grandioze site van de Pointe du Raz vinden we de calvaries uit de 15e eeuw met de personages in graniet, de paneelwerken in de kerken, de huizen met hun leien daken. Het museum van Quimper stelt de landschappen van Odilon Redon voor die aanzetten tot stil nadenken. Diverse keren omschreef Odilon de werken van Gauguin als “verfijnd wild, grandioos en delicaat.”

Ref. – 3137 – 1.175 €, trein, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

UITSTAP AAN DE BOORDEN VAN DE LEIE – donderdag 14 september

 De collectie van het museum Dhondt-Dhaenens wordt uitzonderlijk voorgesteld in een tentoonstelling gewijd aan Walther de Vanbeselaere, conservator van het koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. De Braekeleer, James Ensor, Rik Wouters, Constant Permeke, Gust De Smet en Jean Brusselmans staan in de schijnwerpers. De majestueuze gevels van het kasteel van Ooidonk, gebouwd in de zestiende eeuw met een middeleeuwse uitstraling, overstijgen de uitdieping in een meander van de Leie. Het interieur in renaissancestijl is opmerkelijk en het kasteel is één van de mooiste van België.

Ref. – 3198 – 90 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

CULTURELE SCHATTEN VAN SARDINIË van zondag 1 tot zondag 8 oktober 2017

Sardinië, tussen Olbia en Cagliari, is een bewijs van 100.000 jaar geschiedenis met de antropomorfe menhirs, de altaren tempels die de Mesopotamische ziggurats oproepen, de begraafplaatsen en nuraghe torens, punische tempels, Romeinse amfitheaters, elegante romano-Pisaanse kerken, middeleeuwse vestingen, de altaarstukken in gotische Catalaanse of barokke stijl onder invloed van het huis van Savoye… Het landschap verrast tussen bergen, weelderige bossen en kleine baaien en een kristalheldere zee.

Ref. – 3138 : 1.975 € , vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

BELANGRIJKE TENTOONSTELLINGEN in LONDEN op zaterdag 16 en zondag 17 December 2017

Een rijk programma in het vooruitzicht in de musea van Londen om het jaar in schoonheid te beëindigen!  De National Gallery kondigt “Reflections”: Van Eyck and the Pre-Raphaelites” aan. De Royal Academy of Arts stelt een confrontatie tussen Dali en Duchamp voor. De Tate Modern zet het werk van Modigliani in dialoog met sommige van zijn tijdgenoten zoals Brancusi en Picasso. Tate Britain kondigt een tentoonstelling over de Franse impressionisten in ballingschap aan. De Barbican Center presenteert een uitzonderlijke retrospectieve gewijd aan Jean-Michel Basquiat, “Boom for Real”.

Ref. – 3139 – Prijs overeen te komen, Eurostar, bus, verblijf in halfpension en ingangen.

HET LOUVRE ABU DHABI – van dinsdag 23 tot maandag 29 januari 2018

Het Louvre Abu Dhabi, op het natuurlijke eiland van Saadiyat, opent binnenkort in een prachtig gebouw van Jean Nouvel. Het wil een dialoog tot stand brengen tussen culturen uit het Westen, het Midden-Oosten en Azië. De openingstentoonstelling zal een culturele expressie ontstaan in het Europa van de Verlichting naar een Arabisch land brengen. In Dubai rivaliseren de architecten Adrian Smith, Tom Wright, Bryn Lummus, Gensler… in virtuositeit en durf.

Ref.- 3095 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

ONDER VOORBEHOUD VAN DE OPENING VAN LOUVRE MUSEUM


Voor de eendaagse uitstappen, inschrijving verplichtend via mail of per brief met vermelding van: naam, referentie uitstap, aantal deelnemers, bedrag.  Betaling via overschrijving met vermelding van referenties op rekening van Preference Travel Team:

BE76 1911 5948 0995 / CREGBEBB

Voor de reizen, contacteer Marie-Eve ROSMANT 

Tél. : +32(0)2 647 30 00 – E-mail : marie.eve@preference.be


Voor de reizen en excursies: inlichtingen en inschrijvingen:

Preference Travel Team (Lic A. 1652) – Abdijstraat 77, 1050 Brussel

Tél. : +32(0)2 647 30 00 – E-mail : marie.eve@preference.be

Voor betaling rekening: BE76 1911 5948 0995 / CREGBEBB (+ Ref.)