Reizen en uistappen


DSC_0349

DE KUNSTENAARS EN DE CÔTE D’AZUR – van dinsdag 24 april tot zaterdag 28 april 2018 (WACHTLIJST)

Musea en stichtingen getuigen van de fascinatie van kunstenaars en verzamelaars voor het licht, de diversiteit van de landschappen, het aangename leven aan de ‘Côte d’Azur’: Fernand Léger in Biot, Renoir in Cagnes-sur-mer, Bonnard in Le Cannet, Picasso in Antibes, Chagall en Matisse in Nice. De werken van de kunstenaars bevriend met het echtpaar Maeght: Miró, Giacometti, Braque, Chagall… hebben onderdak gevonden in de tuinen en de huizen van de ‘Fondation Maeght’ in Saint-Paul-de-Vence. De ontdekking van het schilderwerk van Jean Cocteau voert ons van Villefranche naar Menton langs de villa Santo Sospir in St-Jean-Cap-Ferrat.

Ref. – 3203 – 1 315 €., vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

MAX LIEBERMANNN EN JEAN BRUSSELMANS IN DEN HAAG EN HET MUSEUM VOORLINDEN – Donderdag 17 mei 2018

Het Gemeentemuseum stelt de tentoonstelling “Max Liebermann een zomers impressionist” van de Duitse kunstenaar en “Jean Brusselmans mijn Vlaanderenland” van de Belgische expressionist voor. Kunstverzamelaar Joop van Caldenburgh opende in 2016 het prachtige museum Voorlinden voor hedendaagse kunst op een landgoed midden de duinen. Werken van Serra, Cattelan, Michaël Borremans, Magritte, Morandi, Yves Klein, Ai Weiwei, Olafur Eliasson…vinden er onderdak. Een tijdelijke tentoonstelling toont fascinerende werken van de Amerikaanse kunstenaar Martin Puryear (1941) die met zijn sculpturen vervaardigd uit natuurlijke materialen identiteit, cultuur en geschiedenis onderzoekt.

Ref.- 3243 – 125 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

ALBANIË, PAREL VAN DE BALKAN – van dinsdag 22 tot dinsdag 29 mei 2018

Dit kleine land in het oosten van het Balkanschiereiland tussen Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland heeft vele troeven. Albanië bezit met maar liefst drie sites op de Werelderfgoedlijst van Unesco boeiend cultureel erfgoed: het Oude Apollonia en Butrint, het middeleeuwse klooster van Ardenica, het Byzantijnse Berat en Gjirokastra, museum-stad met zijn nog bewoonde vestingen. De schoonheid en de diversiteit van de landschappen, de bergdorpen aan de schilderachtige oevers van de Middellandse Zee zijn onvergetelijk.

Ref. – 3204 –  1 495 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

GENUA EN DE LIGURISCHE KUST – (2e reis) – van woensdag 6 tot maandag 11 juni 2018

In een bergachtige omgeving aan de rand van de Middellandse Zee bevindt zich de Ligurische Riviera met het idyllische Portofino en Cinque Terre met zijn wijngaarden en olijfboomgaarden in terrasbouw, maar ook de mooie stad Genua met de prachtige kunstcollecties van de 15e tot de 18e eeuw uit de Palazzo’s Bianco, Rosso en Spinola, met de weelderige gevels van de via Balbi en Garibaldi, de fresco’s in het prinselijk paleis, en het duizelingwekkende inlegwerk met glas van de kathedraal van San Lorenzo… Deze reis zal worden opgeluisterd met de ontdekking van het prachtige Certosa van Pavia (klooster) en het nieuwe Egyptische Egizio Museum in het historische centrum van Turijn.

Ref. 3199 –  1 750 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

OSLO, DE LICHTSTAD – van dinsdag 19 tot vrijdag 22 juni 2018

U zal in de ban geraken van de architectonische ijsbergen, evenals van de prachtige nationale Opera in wit marmer die als het ware verrijst uit de fjord. Het Astrup Fearnley Museum Renzo Piano opent zijn glazen en metalen zeilen om onderdak te verlenen aan een privécollectie van hedendaagse kunst. Een boot brengt u naar het schiereiland van Bygdøy waar u de landelijke architectuur van Noorwegen of Vikingboten zal ontdekken. Edvard Munch krijgt een eerbetoon in zijn museum en een hal van de National Gallery brengt een versie van ‘de Schreeuw’ in relatie met schilderijen van Gauguin, Degas, Cézanne, Monet, Van Gogh…

Ref. – 3205 –  1 775 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

BAROKJAAR IN ANTWERPEN – donderdag 28 juni 2018

Het Rubenshuis en het MAS stellen in wereldpremière het uitzonderlijke talent voor van Michaelina Wautier (1614-1689), een kunstenares bekend voor haar historische schilderijen, genrestukken en portretten. Zij werd groot in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren.

Met de tentoonstelling Sanguine/Bloedrood in het MUHKA wil Luc Tuymans de bezoeker overweldigen door werken uit de barok van onder andere Georges de La Tour, Francisco de Zurbarán en Francisco Goya in dialoog te plaatsen met werk van klassieke hedendaagse meesters, zoals On Kawara, Roberto Cuoghi en Edward Kienholz, aangevuld met werk van Zhang Enli, Takashi Murakami en Danh Vō.

Ref.-   3244 – 90 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

MAGIE VAN FRIOUL – van maandag 10 tot zaterdag 15 september 2018 (WACHTLIJST)

De regio Friuli-Venezia Giulia, op de grens van Oostenrijk en Slovenië, tussen zee en bergen, biedt een rijke culturele diversiteit. Triëste combineert Slavische charme met Habsburgse elegantie. De stad Udine bewaart haar Venetiaanse charmes met de wervelende fresco’s van Tiepolo in het aartsbisdom. In de Basiliek van het antieke Aquileia bevindt zich de grootste oudchristelijke mozaïekvloer in de wereld en Cividale dei Friuli bezit interessante overblijfselen van de Lombarden. De Duomo di Sant’ Eufemia in Grado vertoont kenmerken van de Byzantijnse, Moorse en Romeinse stijlen.

Ref. – 3206 –  1775 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

NIKI DE SAINT PHALLE IN BAM EN ART NOUVEAU IN BERGEN – Donderdag 27 september 2018

De retrospectieve tentoonstelling van Niki de Saint Phalle zal aan de hand van de bijzondere techniek van de schilderijen, de weelderige vormen en de kleurrijke sculpturen aantonen hoe de grenzeloze verbeelding en unieke visie op de wereld haar de status van “incontournable” vrouwelijke kunstenaar van de 20e eeuw hebben gegeven.

Het bezoek van het Maison Losseau, een parel van de Art Nouveau-architectuur, zal het vertrekpunt zijn voor een thematische wandeling in de stad Bergen.

Ref. – 3245 – 90 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

DE GROTE TENTOONSTELLINGEN IN WENEN – van dinsdag 2 tot zaterdag 6 oktober 2018

Een weelderige monografie Bruegel de oude in het Kunsthistorisches Museum, “Claude Monet. Indrukken en emoties” in de Albertina,”Egon Schiele. Meningsuiting en poëzie” in het Leopold Museum, “Otto Wagner. Metropolitan architect” in het Wienmuseum,”De workshop” in de Villa Klimt: een festival van tentoonstellingen, naast de schatten van de Belvedere, Hofburg en het Paleis Schönbrunn om Wenen anders te ontdekken!

 Ref.- 3246 – 1 695 € (tot 30/03) Nadien: 1 750€, vlucht, bus, logies in halfpension, ingangen en begeleiding.

 DE GROTE TENTOONSTELLING IN PARIJS – van woensdag 12 tot donderdag 13 december 2018

Een rijk programma in het vooruitzicht in de Parijse musea om het jaar in stijl te beëindigen! Het Orsaymuseum kondigt “Picasso. Bleu et rose” het Petit Palais “Fernand Khnopff, Le maître de l’énigme”, het Grand Palais “Joan Miró: La couleur de mes rêves” en het Maillol Museum, “Alberto Giacometti”.

 Ref. – 3247 – prijs overeen te komen, Thalys, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.


Voor de eendaagse uitstappen, inschrijving verplichtend via mail  marie.eve@preference.be of per brief (Preference Travelteam, Abdijstraat 77 te 1050 Brussel) met vermelding van: naam, referentie uitstap, aantal deelnemers, bedrag.  Betaling via overschrijving op het nieuwe nummer  KBC van Preference-Travel Team : IBAN : BE92 7440 6349 9223 – SWIFT/BIC : KREDBEBB met vermelding van de referenties.Tél. : +32(0)2 647 30 00 – E-mail : marie.eve@preference.be


Voor de reizen en excursies: inlichtingen en inschrijvingen:

Preference Travel Team (Lic A. 1652) – Abdijstraat 77, 1050 Brussel

Tél. : +32(0)2 647 30 00 – E-mail : marie.eve@preference.be