Reizen en uistappen


DSC_0349

DE GROTE TENTOONSTELLINGEN IN LONDEN – van zaterdag 16 tot zondag 17 december 2017

Een rijk gevuld programma in de Londense musea om het jaar in stijl te eindigen! De National Gallery kondigt ‘Reflections: Van Eyck and the Pre-Raphaelites’ aan. De Royal Academy of Arts stelt een confrontatie tussen Dali en Duchamp voor. De Tate Modern plaatst het werk van Modigliani naast dat van sommigen van zijn tijdgenoten zoals Brancusi en Picasso. De Barbican Center presenteert een uitzonderlijke retrospectieve gewijd aan Jean-Michel Basquiat, ‘Boom for Real’.

Ref. – 3139 – 620 €, bus, verblijf in halfpension en ingangen.

HET LOUVRE ABU DHABI, DUBAI & OMAN – van maandag 22 tot 29 januari 2018

Het Louvre Abu Dhabi opent binnenkort zijn deuren in een prachtig gebouw van Jean Nouvel op het natuurlijke eiland Saadiyat. Het wil een dialoog tot stand brengen tussen culturen uit het Westen, het Midden-Oosten en Azië. De openingstentoonstelling brengt een cultuurvorm ontstaan in het Europa van de Verlichting naar een Arabisch land. In Dubai rivaliseren de architecten Adrian Smith, Tom Wright, Bryn Lummus, Gensler… in virtuositeit en durf.

Ref.- 3095 – Prijs  2 680 € (Presto prijs tot  15/11, nadien : 2 780 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

EDGARD TYTGAT IN LEUVEN & HET NIEUWE MUSEUM LLN– dinsdag 6 februari 2018

Edgard Tytgat (1879 – 1957) trekt in zijn impressionistische, naïeve schilderijen alle visuele registers open om mythes, volkslegendes of sprookjes te vertellen. Net zoals de cineasten van zijn tijd verbeeldt hij een wereld vol fantasie, absurditeit en humor. Museum M in Leuven brengt de ‘sprookjes’ van Tytgat opnieuw tot leven dankzij talrijke werken uit privécollecties.

Het toekomstige Museum van LLN gehuisvest aan de place des Sciences, toont de collectie van het ‘Musée du Dialogue’ en verrijkt het met antropologische en wetenschappelijke collectiesom de lezing te versterken.

Ref. – 3160 – 90 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding

DE SCHATTEN VAN EXTREMADURA – van maandag 19 tot zondag 23 maart 2018

Extremadura, tussen de vlakten en buiten de begane wegen, verleidt met kunststeden zoals Cáceres en Trujillo, juweeltjes van de gouden eeuw. Boven mooi versierde paleizen stijgen de hoge torens uit. Het indrukwekkende klooster van Guadalupe in Mudejar-stijl en laatgotiek laat de schilderijen van Zurbarán tot hun recht komen. Merida, een belangrijke stad van het Romeinse Rijk, heeft imposante monumenten en vele archeologische overblijfselen worden bewaard in het prachtige museum ontworpen door Rafael Moneo.

Toledo is een bezoek waard vanwege zijn opvallende middeleeuwse verleden doordrongen van drie culturen en de terugkerende aanwezigheid van el Greco.

Ref. – 3202 – 1 395 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

DE KUNSTENAARS EN DE CÔTE D’AZUR – van dinsdag 24 april tot zaterdag 28 april 2018

Musea en stichtingen getuigen van de fascinatie van kunstenaars en verzamelaars voor het licht, de diversiteit van de landschappen, het aangename leven aan de ‘Côte d’Azur’: Fernand Léger in Biot, Renoir in Cagnes-sur-mer, Bonnard in Le Cannet, Picasso in Antibes, Chagall en Matisse in Nice. De werken van de kunstenaars bevriend met het echtpaar Maeght: Miró, Giacometti, Braque, Chagall… hebben onderdak gevonden in de tuinen en de huizen van de ‘Fondation Maeght’ in Saint-Paul-de-Vence. De ontdekking van het schilderwerk van Jean Cocteau voert ons van Villefranche naar Menton langs de villa Santo Sospir in St-Jean-Cap-Ferrat.

Ref. – 3203 – 1215 € tot 15/11, nadien 1315 €., vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

ALBANIË, PAREL VAN DE BALKAN – van dinsdag 22 tot dinsdag 29 mei 2018

Dit kleine land in het oosten van het Balkanschiereiland tussen Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland heeft vele troeven. Albanië bezit met maar liefst drie sites op de Werelderfgoedlijst van Unesco boeiend cultureel erfgoed: het Oude Apollonia en Butrint, het middeleeuwse klooster van Ardenica, het Byzantijnse Berat en Gjirokastra, museum-stad met zijn nog bewoonde vestingen. De schoonheid en de diversiteit van de landschappen, de bergdorpen aan de schilderachtige oevers van de Middellandse Zee zijn onvergetelijk.

Ref. – 3204 – Prijs Presto (tot 4 februari) : 1 395 € (nadien : 1 495 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

GENUA EN DE LIGURISCHE KUST – (2e reis) – van woensdag 6 tot maandag 11 juni 2018

In een bergachtige omgeving aan de rand van de Middellandse Zee bevindt zich de Ligurische Riviera met het idyllische Portofino en Cinque Terre met zijn wijngaarden en olijfboomgaarden in terrasbouw, maar ook de mooie stad Genua met de prachtige kunstcollecties van de 15e tot de 18e eeuw uit de Palazzo’s Bianco, Rosso en Spinola, met de weelderige gevels van de via Balbi en Garibaldi, de fresco’s in het prinselijk paleis, en het duizelingwekkende inlegwerk met glas van de kathedraal van San Lorenzo… Deze reis zal worden opgeluisterd met de ontdekking van het prachtige Certosa van Pavia (klooster) en het nieuwe Egyptische Egizio Museum in het historische centrum van Turijn.

Ref. 3199 – 1 650 € (prijs Presto tot 28/11) nadien 1 750 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

OSLO, DE LICHTSTAD – van dinsdag 19 tot vrijdag 22 juni 2018

U zal in de ban geraken van de architectonische ijsbergen, evenals van de prachtige nationale Opera in wit marmer die als het ware verrijst uit de fjord. Het Astrup Fearnley Museum Renzo Piano opent zijn glazen en metalen zeilen om onderdak te verlenen aan een privécollectie van hedendaagse kunst. Een boot brengt u naar het schiereiland van Bygdøy waar u de landelijke architectuur van Noorwegen of Vikingboten zal ontdekken. Edvard Munch krijgt een eerbetoon in zijn museum en een hal van de National Gallery brengt een versie van ‘de Schreeuw’ in relatie met schilderijen van Gauguin, Degas, Cézanne, Monet, Van Gogh…

Ref. – 3205 – Prijs Presto (tot 15-02) : 1 695 € (nadien : 1 775 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

MAGIE VAN FRIOUL – van maandag 10 tot zaterdag 15 september 2018

De regio Friuli-Venezia Giulia, op de grens van Oostenrijk en Slovenië, tussen zee en bergen, biedt een rijke culturele diversiteit. Triëste combineert Slavische charme met Habsburgse elegantie. De stad Udine bewaart haar Venetiaanse charmes met de wervelende fresco’s van Tiepolo in het aartsbisdom. In de Basiliek van het antieke Aquileia bevindt zich de grootste oudchristelijke mozaïekvloer in de wereld en Cividale dei Friuli bezit interessante overblijfselen van de Lombarden. De Duomo di Sant’ Eufemia in Grado vertoont kenmerken van de Byzantijnse, Moorse en Romeinse stijlen.

Ref. – 3206 – Prijs Presto (tot 15-02) : 1 690 € (nadien : 1 775 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.


IN VOORBEREIDING

Oktober 2018 – DE GROTE TENTOONSTELLINGEN IN WENEN met ‘Pieter Bruegel de Oude’ in het Kunstmuseum.

December 2018: DE GROTE TENTOONSTELLINGEN IN PARIJS – met ‘Picasso. Bleu et Rose’ in het Musée d’Orsay.

 


Voor de eendaagse uitstappen, inschrijving verplichtend via mail  marie.eve@preference.be of per brief (Preference Travelteam, Abdijstraat 77 te 1050 Brussel) met vermelding van: naam, referentie uitstap, aantal deelnemers, bedrag.  Betaling via overschrijving op het nieuwe nummer  KBC van Preference-Travel Team : IBAN : BE92 7440 6349 9223 – SWIFT/BIC : KREDBEBB met vermelding van de referenties.Tél. : +32(0)2 647 30 00 – E-mail : marie.eve@preference.be


Voor de reizen en excursies: inlichtingen en inschrijvingen:

Preference Travel Team (Lic A. 1652) – Abdijstraat 77, 1050 Brussel

Tél. : +32(0)2 647 30 00 – E-mail : marie.eve@preference.be