Tentoonstellingen

  • 01.04 > 07.08 2022: Christian Dotremont – Schilder-schrijver
  • 01.04>07.08 2022: Marat vermoord – Focus tentoonstelling
  • 01.04>07.08 2022: Tanya Goel – Focus tentoonstelling
  • 01.04>07.08 2022: Omar Ba – Focus tentoonstelling

Herfst 2022

  • Picaso en de abstractie
  • Isabelle de Borchgrave presenteert Frida Kalo

 

 


Alle informatie over de tentoonstellingen


 

De KMSKB tonen het resultaat van verscheidene jaren onderzoek rond het werk van Pieter Bruegel de Oude. De geheimen van fantasmatische personages en enigmatische voorwerpen in het doek “Val van de Opstandige Engelen” konden hierin ontluisterd worden.

Dit werk doet nadenken over het gevaar voor de mens in zijn zoektocht naar kunst, kennis en politiek, een universeel thema dat tot op heden al zijn kracht behoudt.

De val van de opstandige engelen vormt het begin van een serie projecties rond sleutelwerken uit onze collecties. Nieuwe technologieën laten ons toe om ze op een nieuwe en ongeziene manier te benaderen.

In het digitale tijdperk is de Bruegel Box een nieuwe vorm van museale ruimte.

Deze opstelling laat de toeschouwer daadwerkelijk binnen in het universum van Breugel en zijn originele visie op een wereld in volle verandering. Dankzij een unieke multimediale installatie kan de bezoeker in het hart van de onzegbare, wervelende chaos van het werk doordringen.

Wist u dat de KMSKB de tweede grootste collectie van Bruegel in de wereld bezitten, na deze van het Kunsthistorisches Museum – Wenen – Oostenrijk?

www.fine-arts-museum.be