Reizen en uistappen


DSC_0349

TENERIFE, TUSSEN KUNST EN NATUUR – van dinsdag 19 tot zondag 24 maart 2024

Eiland van eeuwige lente met enerzijds zijn ruige, vulkanische, met lava bedekte landschappen in het park van Teide, erkend als werelderfgoed door Unesco en anderzijds zijn tropische, weelderige plantengroei en goudgele duinen. Prachtige koloniale steden zoals La Laguna met zijn paleizen en historische gebouwen en barokke gevels. Santa Cruz met zijn hedendaagse en surrealistische kunst in TEA, gebouw ontworpen door Herzog & De Meuron of het Auditorio, groot wit zeil ontworpen door Calatrava. Het Museum van Schone Kunsten met zijn Vlaamse kunstwerken uit de 16e eeuw doet herinneren aan het gouden handelstijdperk tussen Antwerpen en Tenerife.

Ref. 3735 – Prijs : vanaf 1.975 €/pers, vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA TENERIFE 2024

HET NIEUWE MUSEUM VOOR SCHONE KUNSTEN VAN CHARLEROI – donderdag 4 april

Na drie jaar sluiting wordt het Musée des Beaux-Arts heropend op een nieuwe locatie in de voormalige stallingen van Defeld,
in de Ville-Haute, naast de Blauwe Toren van Jean Nouvel. Met een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken,
tekeningen, foto’s en keramiek getuigt de collectie van de grote kunstbewegingen van de 19e en 20e eeuw, maar ook van de kunst in die regio, met werken van René Magritte of Pierre Paulus, die een link hebben met de streek. In de tentoonstelling
“Le sport tout un art!” gaan Jef Lambeaux, Anto Carte, Van Rysselbergh maar ook Arman, Pol Bury… de uitdaging aan om het thema van de sport te vertegenwoordigen. Een bezoek aan het Industriemuseum met het Glasmuseum, gevestigd in het Bois du Cazier, Unesco-werelderfgoed, vervolledigen deze dag.

Ref. 3781 – Prijs : 135€/pers – bus, lunch, ingangen en begeleiding.

NAPELS EN CAMPANIË (2e vertrek) – van maandag 29 april tot zaterdag 4 mei 2024 

De oude stad van Napels met haar talrijke paleizen en kerken in renaissance- en barokstijl, in een doolhof van pittoreske steegjes, en haar schitterende baai zullen u zeker kunnen bekoren. Het archeologisch museum vertelt de oude geschiedenis van Campanië aan de hand van reliëfs, beelden en fresco’s. De Capodimonte galerij wijdt hele zalen aan Titiaan, Masaccio, El Greco, en aan de Vlaamse schilderkunst. Pompeï, Herculaneum, Capri, de Villa Poppea in Oplontis en de tempels van Paestum bieden u de gelegenheid om de weelde van de Grieks-Romeinse beschaving in een idyllische omgeving te bewonderen.

Ref. 3737 – Prijs : vanaf  2.995 €/pers, vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA NAPELS EN CAMPANIË 2024

AUGUSTE RODIN IN MONS – EEN MODERNE RENAISSANCE – donderdag 16 mei

Het Musée des Beaux-Arts in Bergen wijdt een gloednieuwe tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). Tweehonderd werken zullen een herlezing bieden van zijn artistieke carrière, waarvan België het hoogtepunt is. De uitzonderlijke samenwerking met Berlinde De Bruyckere zal Rodin voorstellen als een essentiële mijlpaal op de weg naar hedendaagse kunst. Een rondleiding door Mons zal het nieuwe station, ontworpen door Calatrava, onthullen.

Ref. 3776 – Prijs : 135€/pers – bus, lunch, ingangen en begeleiding.

MUNCHEN EN HET BLAUWE LAND (met gidse Laurence Dehlinger) – van dinsdag 21 tot zaterdag 25 mei 2024

De heropening van het huis van Kandinsky en Gabriele Münter in Murnau, nodigt ons uit om, vanuit Munchen, de betoverende landschappen van Beieren te ontdekken, alsook diens musea, toegewijd aan de kunstenaars van de Blaue Reiter. Verder ook diens kastelen, opgericht door Lodewijk II zoals Herrenchiemsee en Linderhof. In Munchen bezoeken wij de Residentie, de Marienkirche, het gemeenteplein, de prachtige rococo kapel van de broers Asam alsook prachtige musea : het Lehnbachhaus, de Pinakothek der Moderne, het kasteel Nymphenburg en zijn betoverend park.

Ref. 3738 – Prijs : vanaf 2.520 €/pers, vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA MUNCHEN 2024

MISKENDE SCHATTEN VAN DE BASILICATA – van vrijdag 7 tot woensdag 12 juni 2024

De Basilicata streek is een rustige streek, gelegen in het Zuiden van Italië met zowel beboste bergen als rechtopstaande vescheurde rotsen. Wij ontdekken er mooie dorpen gehecht aan rotsachtige wanen, rijk aan vaak miskend historisch erfgoed. Het oude Lucania, ooit in handen van de Grieken, van de Romeinen, de Byzantijnen en de Normandiërs biedt een boeiend beeld van de geschiedenis van het land in zijn archeologische vestigingen, zijn kastelen, zijn kerken en musea. Voornamelijk de site van de holbewoners in Matera, site erkend als werelderfgoed van Unesco, is bijzonder indrukwekkend.

Ref. 3739 – Prijs: vanaf 2.695 €/pers (tot 9 februari, nadien 2.845 €), vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA BASILICATA 2024

DUBLIN EN HET ZUID OOSTEN VAN IERLAND – van maandag 17 tot vrijdag 21 juni 2024

De uitelijk klassieke, keltische stad Dublin vertoont vele schatten : het boek van Kells in Trinity College, de keltische juwelen in National Museum of Archaeology, de groote meesters in National Gallery, de buitengewone verzamelingen van Chester Beatty Library, de impressionisten in Dublin City Gallery. In de omgeving treffen wij prachtige voorbeelden van palladiaanse architectuur zoals Casteltown House en Russborough House, kastelen met prachtige tuinen zoals Malahilde Castle en Powerscourt Estate, kloosters in verrukkelijke sites zoals Glendalough, aan de voet van Wicklow heuvels, maar ook de magalitische graven in de vallei van de Boyne.

Ref. 3740 – Prijs : vanaf 2.520 €/pers, vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA IERLAND_DUBLIN 2024

BIËNNALE VAN VENETIË – van woensdag 11 tot zaterdag 14 september 2024

De Biënnale van Venetië 2024 wil de kunst van vandaag definiëren. De kunstenaars Denicolai en Provoost vertegenwoordigen België met hun project “Petticoat Government”, dat de folkloristische visie en het symbolische en politieke gewicht van onze zwaargewichten omzeilt, terwijl de nationale mythen carnaval vieren in het Zwitsers paviljoen met Guerreiro do Divino Amor. De Fransman Pierre Huyghe zal in de Punta della Dogana een grote originele tentoonstelling creëren over de opbouw van nieuwe realiteiten, terwijl de Amerikaan van Ethiopische afkomst Julie Mehretu het Palais Grassi zal innemen. In de Galleria dell’Accademia wordt Willem De Kooning tentoongesteld. Ocean Space re-integreert de gerestaureerde historische San Lorenzo-kerk met de Thyssen-Bornemisza Art Contemporary Foundation. Ook de paleizen Grimani, Querini Stampalia en Fortuny nemen deel aan deze Biënnale, die uitzonderlijk belooft te worden.

Ref. 3741 – Prijs : 1.995€/pers (tot 15 mei, nadien 2.150 €), vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA BIENNALE van VENETIE 2024

DE KUNSTSTEDEN VAN EMILIA-ROMAGNA – van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober 2024

In het zachte heuvelland Emilia Romagna bevindt zich Bologna, fonkelende hoofdstad met 1000 bogen, torri pendenti, kerken met rode baksteen, de Carrache in de Pinacoteca en het Morandi museum. Ferrara, omsingeld door de Po, is een juweel van kunst en urbanisme, gesmeden door de prinsen van Este. In Ravenna, hoofdstad van het romeins keizerrijk tussen 402 en 476, wordt men gefascineerd door de helrode byzantijnse mozaiëken van zijn kerken, die behoren tot het wereld erfgoed van Unesco. In Parma, ontdekt men de fresco’s van Correggio, de geliefkooste schilder van Stendhal.

Ref. 3742 – Prijs : vanaf 1.995€/pers (tot 15 maart, nadien 2.195€), vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA EMILIA-ROMAGNA 2024

VALENCIA EN CASTILIË-LA-MANCHA – in de sporen van Don Quichotte (met gids Javier Diaz) – van maandag 14 tot en met zaterdag 19 oktober 2024 

Valencia, futuristisch met zijn « stad van kunst en wetenschap » vergeet haar verleden niet. De stad was ooit een belangrijke romeinse nederzetting, de kortstondige hoofdstad van de Cid, muzelmaans en later christelijk. In de 16e eeuw kende de stad zijn gouden tijdperk, met mooie herenhuizen, een kathedraal, de graanmarkt, de koopliedenbeurs, … In het college van de Patriarch en het museum van Schone Kunsten treft men prachtige verzamelingen met werk van Bouts, El Greco, Vélasquez, Goya…Tijdens een rondrit in Castilië-La Mancha ontdekken we Cuenca in een grote site, met hangende huizen en musea, toegewijd aan de Spaanse abstracte kunst, het klooster-kasteel van Uclés, de elf windmolen van Consuegra, de Casa de Dulcinea van El Toboso, het prachtige kasteel van de 15e van Belmonte en het dorp Alarcón.

Ref. 3743 – Prijs : vanaf 2.375€/pers (vanaf 1 maart, nadien 2.500€), vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA VALENCIA EN CASTILIE 2024

ENSOR IN ANTWERPEN – donderdag 7 november

In het kader van het Ensorjaar presenteert het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten “Ensors stoutse dromen.
Het impressionisme voorbij”. De tentoonstelling confronteert Ensor met zijn inspiratiebronnen, kunstenaars van zijn tijd en
internationale opvolgers. Geen enkele andere Belgische kunstenaar speelde zo’n belangrijke rol in de opkomst van het modernisme. Met “Ensors zoektocht naar het licht. Experimenten op papier” herontdekt het Museum Plantin-Moretus zijn creativiteit dankzij een unieke selectie prenten, koperplaten en tekeningen.

Ref. 3782 – Prijs overeen te komen – bus, lunch, ingangen en begeleiding.

HET NIEUWE MUSEUM IN CAIRO – november 2024

Het GEM ligt aan de rand van het Gizeh-plateau. Vanaf de bovenste verdieping kun je de drie piramides bewonderen die in het midden van het 3e millennium vóór Christus gebouwd zijn. Het piramidemotief is ook alomtegenwoordig op de gevels waarvan de albasten panelen schuin aflopen. Bijna 22.000 m² is gewijd aan de presentatie van de permanente collecties, waaronder het graf van Toetanchamon met zijn 4.500 objecten. Deze langverwachte opening biedt de gelegenheid voor een stedentrip naar het koptisch en islamitisch Caïro.

Ref. 3783 – Prijs evereen te komen – vliegtuig, bus, accommodatie op basis van volpension, toegang en begeleiding.

VAN GOGH IN LONDEN – december 2024

Ter gelegenheid van haar tweehonderdste verjaardag presenteert de National Gallery “Van Gogh: Poets and lovers”, een tentoonstelling die focust op de twee jaar in Arles en Saint-Rémy-de-Provence die hij doorbracht in contact met schrijvers en kunstenaars.

Met “Michelangelo, Leonardo, Raphael, Florence 1504″ onderzoekt de Royal Academy of Arts de invloed van de grote meesters op de jonge Rafaël.

Het British Museum organiseert een grote tentoonstelling over ‘Exploring the Silk Roads”. De Zijderoute tussen 500 en 1000 na Christus toont aan hoe culturen beïnvloed werden door reizen en uitwisseling van objecten en ideeën.

Ref. 3784 – Prijs overeen te komen – Eurostar, bus, accommodatie op basis van halfpension, toegangen en begeleiding.

OPGELET : de data en bestemming van de reizen 2024 worden megedeeld onder voorbehoud van wijzigingen.


Neem voor de reizen en uitstappen  contact op met Virginie Descamps.

Tel: +32(0)2 639 4653 – E-mail: virginie@preference.be

De betaling van de excursies met vermelding van naam en referentie (BE92 7440 6349 9223) bevestigt de inschrijving en wordt niet terugbetaald.

Preference Travel Team

Frankenstraat 79, bus 4 – 1040 Brussel