Reizen en uistappen


DSC_0349

 

ROME IN HET LOUVRE-LENS, TASLITZKY AAN HET ZWEMBAD VAN ROUBAIX – Donderdag 12 mei 2022

Het Louvre-Lens biedt een ruime terugblik op de Romeinse beschaving, vanaf haar legendarische stichting in 753 v. Chr. tot de val van het Romeinse rijk in 476 n. Chr. De grootste meesterwerken uit de Romeinse collecties van het Louvre zullen, in een combinatie van materialen en technieken, het verhaal vertellen van Rome, het Romeinse rijk en zijn kunst. La Piscine, dat onlangs werd gerestaureerd, brengt een eerbetoon aan Boris Taslitzky (1911-2005). Deze eerste monografische tentoonstelling is toegespitst op de “geëngageerde” kunstenaar, met zijn grote composities gewijd aan de politieke doelen van zijn generatie, maar ook zijn zelfportretten en portretten, zijn landschappen en stillevens.

Ref. 3559 – 95 € , bus, lunch, ingangen en begeleiding.

STOCKHOLM EN DE KASTELEN VAN HET MÄLARMEER – Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei 2022 (VOLGEBOEKT)

Stockholm ligt in het hart van een sublieme archipel en biedt een boeiende mix van natuur en cultuur. U kunt van eiland naar eiland varen, van de middeleeuwse steegjes van Gamla Stan naar het emblematische rode bakstenen stadhuis van Kungsholmen, van het rijke moderne kunstmuseum van Skeppsholmen naar het groene Djurgärden met het weelderige 17e eeuwse oorlogsschip van het Vasa Museet. Het Nationaal Museum, gerestaureerd in 2018, presenteert meesterwerken van de Renaissance tot de 20e eeuw. De westelijke oevers van het Mälarmeer onthullen wonderen: het paleis Drottningholm en zijn theater, een UNESCO-werelderfgoed, het harmonieuze barokke paleis van Steninge, het paleis Gripsholm, prachtig ingericht en de thuisbasis van de National Portrait Gallery.

Ref. 3483 – Prijs :  1 890 €, vlucht, bus, boot, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CALABRIË,  HET ANDERE GRIEKENLAND – Van maandag 30 mei tot zondag 5 juni 2022 (VOLGEBOEKT)

Met zijn middeleeuwse steden uitkijkend op een kristalheldere zee, grandioze landschappen zoals dat van het Sillamassief, heeft Calabrië het allemaal. In het oude centrum van Cosenza aan de hellingen van de Monte Pancrazio, gedomineerd door een Normandisch kasteel, wapenschilden, torentjes en smeedijzeren balkons, adellijke slapende huizen, herinneren nostalgisch aan de schitterende tijden van het ‘Athene van Calabrië’. Reggio Calabria bezit een prachtige Libertywijk, een lungomare (wandelpromenade) omringd door palmbomen, een echte ‘Promenade des Anglais’ tegenover de Straat van Messina en vooral een opmerkelijk Nationaal Archeologisch Museum van het Grote Griekenland, onlangs gerenoveerd, om de beroemde bronzen beelden van Riace van de 5eeeuw na Chr. tentoon te stellen.

Ref. 3482 – Prijs:  1 975 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

BIENNALE VAN VENETIË – Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 september 2022

Geïnspireerd door Leonora Carrington’s “The Milk of Dreams”, stelt de 59ste editie een denkbeeldige reis voor doorheen de metamorfoses van het lichaam en van de mensheid. Francis Alÿs presenteert “Children’s games”, een politieke en poëtische film in het Belgisch paviljoen op de Giardini.

Melanie Bonajo heeft de Kerk van de Misericordia uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen, een gelegenheid om de schatten van de wijk Canareggio te ontdekken. Wij brengen ook een bezoek aan het Peggy Guggenheim Museum, waarvan de collectie voor de 1ste Biënnale werd aangelegd, aan de Punta della Dogana en het Palazzo Grassi en aan de Galerie voor Moderne Kunst van Ca’Pesaro.

Ref. 3560 – Prijs: 1 775 € (tot 1 juni, nadien 1 875 €), vlucht, boot, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CHICAGO,  MUSEUM IN OPEN LUCHT – van maandag 19 tot zondag 25 september 2022

Chicago is een openluchtmuseum voor moderne architectuur en beschikt over enkele van de rijkste kunstcollecties ter wereld in prestigieuze museuminstellingen, waaronder impressionisten van het Art Institute, Rodin, Moore en Matisse in het Smart Museum of Picasso, Miró, Chagall en Dubuffet in the Loop. Een excursie in de buurt van Oak Park biedt u de mogelijkheid om de prachtige huizen van Frank Lloyd Wright te bewonderen. De Millennium Park Gardens onthullen fonteinen, monumentale sculpturen evenals het buitengewone Jay Pritzker Pavilion van Gehry. Het uitzonderlijke Glessner House op Prairie Avenue is een terugblik op het Chicago van weleer.

Ref. 3436 – Prijs : 3 495 € (tot 15 mai, nadien 3 690 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

HET MUSEUM VOOR SCHONE KUNSTEN EN DE RED STAR LINE IN ANTWERPEN – donderdag 13 oktober 2022

Na de langverwachte heropening, zal het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zijn weelderige meesterwerken van van Eyck, Memling, Rubens, Van Dyck, Ensor, Rik Wouters, maar ook Titiaan, Rodin, Modigliani in een nieuwe opstelling tonen. Het Red Star Line Museum, dat herinnert aan de twee miljoen passagiers die met de stoomboten van de rederij de oversteek naar Amerika maakten, zal “Refugee Stories, 1951-2021” aanbieden, verhalen over onzekerheid, trauma’s, maar ook veerkracht en doorzettingsvermogen.

Ref. 3597 – Prijs: 95 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

 UMBRIË, HET MINDER GEKENDE ITALIË – Maandag 10 tot en met zaterdag 15 oktober 2022 (2de reis)

Vertrekkend in de oude Etruskische citadel van Perugia, een prachtig bewaard gebleven middeleeuws juweeltje, zullen we de meesterwerken van Umbrië ontdekken: de fresco’s van Cimabue en Giotto in Assisi, de schoonheid van de Duomo van Orvieto, de rijkdom van het archeologisch museum, de paleizen en torens van Todi, waarbij we als het ware in een sprookje belanden omringd door wilde bloemen en wijngaarden, de prachtige collectie moderne kunst in Palazzo Collicola en de fresco’s van Philippo Lippi in Spoleto. Een uitstapje naar de regio de Marken brengt ons naar de vestingstad Gubbio en het Hertogelijk Paleis van Urbino, waar de schatten van de Nationale Galerij te bewonderen zijn. Een tussenstop in de provincie Siena voert ons door de steile straatjes van Montepulciano, het mekka van de ‘vino nobile’, te midden van betoverende landschappen.

 Ref. 3538 – Prijs :  1 750 € (tot 1 juni 2022, nadien 1 890 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

MUDÉJARKUNST IN ARAGON – Van dinsdag 18 tot zaterdag 22 oktober 2022

De Mudéjararchitectuur die het resultaat is van een harmonieuze symbiose tussen de christelijke, joodse en moslimculturen, ontwikkelde zich van de 12e tot de 17e eeuw in Aragon. Dit weinig gekende erfgoed is door de UNESCO beschermd wegens zijn ongelooflijke rijkdom. Er valt veel te ontdekken: van de sublieme Aljaferia van Zaragoza tot de bakstenen en keramische torens van Teruel, via de ommuurde stad Daroca, het kasteel dat uitkijkt over Alcaňiz of de weerkerk van Montalbán. Het museum Camon Aznar, dat de plaatselijke kunstenaar Francisco Goya eert, en het imposante cisterciënzer klooster van Poblet in het hart van het wijnbouwgebied zijn ook een bezoek waard.

Ref. 3561 – Prijs : 1 890 € (tot 15 juli, nadien 1 990 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

BERLIJN EN HET BAUHAUS IN DESSAU – van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 november 2022

De Neue Nationalgalerie, het modernistische meesterwerk van Mies van der Rohe, is na 6 jaar werken heropend om vooroorlogse voornamelijk Duitse maar ook internationale (Giacometti, Munch, Magritte…) kunst te tonen vanuit het perspectief van maatschappelijke thema’s. Het Humbold Forum heeft ook zijn deuren geopend om zijn etnografische collecties en het werk van hedendaagse kunstenaars tegenover elkaar te plaatsen. Tijdens een excursie naar Dessau zullen we het nieuwe museum gewijd aan het Bauhaus te bezoeken, maar ook de huizen van de grootmeesters Gropius, Klee, Kandinsky…

Ref. 3562 – Prijs: 1 690 € (tot 15 juli, nadien 1 850 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding


Neem voor de reizen contact op met Marie-Eve Rosmant

Telefoon: +32(0)2 647 30 00 – E-mail:marie.eve@preference.be

Voor de uitstappen, neem contact op met Marie-Eve Rosmant

De betaling met naam en referentie  (BE92 7440 6349 9223) bevestigt de inschrijving en wordt niet terugbetaald.

Preference Travel Team

Frankenstraat 79 – b4 – 1040 BRUSSEL