Reizen en uistappen


DSC_0349


“SOLEILS NOIRS” IN LOUVRE-LENS – donderdag 8 oktober 2020 – AFGELAST

De tentoonstelling biedt een unieke ontmoeting van meesterwerken uit de oudheid, de middeleeuwen, de moderne en hedendaagse tijd rond het thema zwart of de nacht. Element van de voorstelling van het heilige, van een sociale luxe, van het plezier van de schilderkunst, werd zwart de emblematische kleur van de industriële moderniteit, vervolgens een plastische substantie die voortdurend in vraag wordt gesteld, zoals blijkt uit de “Outrenoir” van Pierre Soulages of de “Vantablack” van Anish Kapoor. In de Chartreuse van Douai dienen het gerenoveerde klooster en de kapel als een bevoorrecht decor voor altaarstukken van Van Scorel en Bellegambe en 19e eeuwse beeldhouwwerken van Carpeaux, Rodin en Bra, evenals schilderijen van Rubens, Veronese, Ruysdael, Renoir, Pissarro…

Ref. – 3429 – 135 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

“ADJUGĖ! » IN HET ROPS MUSEUM IN NAMEN – donderdag 22 oktober 2020

We verkennen de coulissen van de Belgische kunstmarkt in de 19e eeuw! Welke strategieën hebben de makers opgesteld, achter de mythe van de bohemien en onzelfzuchtige kunstenaar, om populariteit te winnen, de kost te verdienen en hun werken te verkopen? De selectie belicht Félicien Rops maar ook Paul-Jean Clays, Alfred Stevens, Pieter Oyens of Anna Boch. Het Musée provincial des Arts anciens du Namurois, gevestigd in een geklasseerd 18e eeuws patriciërshotel, heeft enkele meesterwerken van de Mosaanse kunst, waaronder de grootste collectie in de wereld van schilderijen van de landschapsschilder Henri Blès. Het herbergt de beroemde Schat van Oignies, een uitzonderlijke collectie van 13de eeuwse goudsmeedkunstwerken.

Ref. – 3472 – 90 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

MEMLING EN HEDENDAAGSE KUNST IN BRUGGE – donderdag 5 november 2020

Hans Memling schilderde voor het Sint-Janshospitaal drie altaarstukken, die tot de grootste meesterwerken van de Vlaamse primitieven behoren. Aan hem hebben we het beroemde Ursulaschrijn te danken. Hij inspireerde verschillende moderne kunstenaars. Naast een reeks portretten van Joseph Kosuth, toont de tentoonstelling “Memling Now” de Afro-Amerikaanse schilder Kehinde Wiley, de Amerikaanse kunstenaar Diana Al-Hadid en David Claerbout. In het onlangs heropende Gruuthusemuseum geven majestueuze wandtapijten, gotische glasramen, elegant houtsnijwerk, verfijnd kantwerk, luxe Chinese schilderijen en porselein aan het paleis uit de vijftiende eeuw al zijn pracht terug.

Re. – 3460  – 90 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

MURILLO, ZURBARÁN EN ACTUELE KUNST IN LUXEMBOURG  – van donderdag 12 tot vrijdag 13 november 2020

Het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst, gelegen in het pittoreske historische centrum, toont de flamboyante Spaanse kunst van de 17e eeuw met schilderijen van gerenommeerde meesters als Murillo en Zurbarán, evenals hyperrealistische beelden van de grote barokke beeldhouwer Pedro de Mena. Een opmerkelijke museografie belicht de rijke collecties van de afdelingen Archeologie en Schone Kunsten (13de tot 21ste eeuw). Op het Kirchbergplateau, bruisend van de gedurfde gebouwen van de grootste architecten en monumentale sculpturen, herbergt het MUDAM in het prachtige Pei-gebouw een retrospectieve van Charlotte Posenenske en recente installaties van Leonor Antunes en Giulia Cenci.

Ref. – 3471 – 325 €, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

DE GROTE TENTOONSTELLINGEN IN PARIJS – van woensdag 9 tot vrijdag 11 december 2020 – AFGELAST

Een bloemlezing van tentoonstellingen om het jaar af te sluiten: “Het lichaam en de ziel. Van Donatello tot Michelangelo. Italiaanse Renaissance-sculpturen” in het Louvre, “Turner” in het Jacquemart André-museum, “Cézanne en de meesters. Italiaanse droom ” in het Musée Marmottan, ‘Matisse in Frankrijk’ in het Centre Pompidou, ‘Licht en eenzaamheid. Léon Spilliaert’ in het Musée d’Orsay. “Cindy Sherman” en “Crossing view” om de Amerikaanse kunstenaar in perspectief te plaatsen met de privécollectie van de Vuiton Foundation.

Ref. – 3428 – Prijs overeen te komen, Thalys, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

ROY LICHTENSTEIN IN MONS  EN JOHAN MUYLE IN LE GRAND-HORNU – donderdag 4 februari 2021

Het Museum van Schone Kunsten in Mons (BAM) zet Roy Lichtenstein, een van de meesters van de Amerikaanse popart, in de schijnwerpers door middel van een tentoonstelling met de titel “Visions Multiples”. Met “No Room for Regrets” dompelt het MACS de bezoeker onder in het totale en niet te classificeren werk van Johan Muyle. Nieuwsgierig naar alles, verruimt de Belgische kunstenaar steeds weer het spectrum van zijn creatie, waarbij hij zoveel mogelijk velden verkent (sculpturen, het schrijven van aforismen, monumentale installaties…) om de wereld om hem heen metaforisch en poëtisch in vraag te stellen.

95 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

IN HET HART VAN CASTILIË EN LEÓN – Van dinsdag 16 maart tot zondag 21 maart 2021 

Het is in Burgos, León, Segovia, Salamanca dat enkele van de mooiste kathedralen van Spanje werden gebouwd. Wallen, kastelen uit de tijd van de Reconquista, kerken en kloosters gesticht door koningen, paleizen die zijn gebouwd door aristocraten die hun fortuin verdienden in de lakenindustrie, zijn allemaal overblijfselen uit een ongewoon verleden. Valladolid, de voormalige hoofdstad van het koninkrijk, heeft een nationaal museum dat gehuisvest is in een voormalig college van theologie van de 15eeeuw met een rijke collectie polychrome houtsculpturen uit de 13e tot de 18e eeuw.

Ref.-  3461  – 1 595 (tot 10/12, daarna 1 695 € , vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

RAFAËL IN ROME – van woensdag 22 tot zaterdag 24 april 2021

De 500ste verjaardag van de dood van Rafaël, nodigt ons uit voor een reis naar Rome in de voetsporen van een van de meest getalenteerde schilders van zijn tijd. We bezoeken zijn grafmonument in het Pantheon maar ook zijn beroemde werken, zoals de Sibyllen van Santa Maria della Pace, de opstelling van Christus van de Galleria Borghese, de fresco’s van de Farnesina en natuurlijk de ‘stanze’ van de Vaticaanse Musea …We ontdekken ook de nieuwe grote tentoonstelling die in de Stallen van de Quirinale wordt georganiseerd.

Ref. – 3468 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

UITSTAP IN ÎLE-DE-FRANCE – van vrijdag 7 tot maandag 10 mei 2021

In het authentieke dorp Auvers-sur-Oise zullen we in de voetsporen treden van Van Gogh en Charles-François Daubigny. In Milly-la-Forêt zal het mooie huis uit de zeventiende eeuw van Jean Cocteau onze aandacht opeisen met zijn collectie schilderijen van Picasso, Modigliani, Buffet … en de kapel Saint-Blaise-des-Simples ‘getatoeëerd’ door de veelzijdige, getalenteerde schrijver. In het hart van Milly-la-Forêt zullen we de ‘Cyclop’ van Jean Tinguely ontdekken. We bezoeken ook het kasteel van Vaux-le-Vicomte dat Lodewijk XIV het idee gaf om Versailles te bouwen en het charmante middeleeuwse stadje Provins dat opmerkelijk goed bewaard is gebleven.

Prijs overeen te komen, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CALABRIË,  HET ANDERE GRIEKENLAND – Van maandag 31 mei tot zaterdag 5 juni 2021

Met zijn middeleeuwse steden uitkijkend op een kristalheldere zee, grandioze landschappen zoals dat van het Sillamassief, heeft Calabrië het allemaal. In het oude centrum van Cosenza aan de hellingen van de Monte Pancrazio, gedomineerd door een Normandisch kasteel, wapenschilden, torentjes en smeedijzeren balkons, adellijke slapende huizen, herinneren nostalgisch aan de schitterende tijden van het ‘Athene van Calabrië’. Reggio Calabria bezit een prachtige Libertywijk, een lungomare (wandelpromenade) omringd door palmbomen, een echte ‘Promenade des Anglais’ tegenover de Straat van Messina en vooral een opmerkelijk Nationaal Archeologisch Museum van het Grote Griekenland, onlangs gerenoveerd, om de beroemde bronzen beelden van Riace van de 5eeeuw na Chr. tentoon te stellen.

Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

STOCKHOLM EN DE KASTELEN VAN HET MÄLARMEER – Maandag 21 tot en met vrijdag 26 juni 2021

Stockholm ligt in het hart van een sublieme archipel en biedt een boeiende mix van natuur en cultuur. U kunt van eiland naar eiland varen, van de middeleeuwse steegjes van Gamla Stan naar het emblematische rode bakstenen stadhuis van Kungsholmen, van het rijke moderne kunstmuseum van Skeppsholmen naar het groene Djurgärden met het weelderige 17e eeuwse oorlogsschip van het Vasa Museet. Het Nationaal Museum, gerestaureerd in 2018, presenteert meesterwerken van de Renaissance tot de 20e eeuw. De westelijke oevers van het Mälarmeer onthullen wonderen: het paleis Drottningholm en zijn theater, een UNESCO-werelderfgoed, het harmonieuze barokke paleis van Steninge, het paleis Gripsholm, prachtig ingericht en de thuisbasis van de National Portrait Gallery.

Prijs overeen te komen, vliegtuig, bus, boot, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

DE SCHATTEN VAN DRESDE ET WEIMAR –  van dinsdag 7 tot en met zondag 12 september 2021 (2e reis)

Dresden kan worden ontdekt vanaf het Brühl-terras met een prachtig uitzicht op de Elbe. De Zwinger, een meesterwerk van de barok, onthult zijn Bad van de Nimfen, zijn Galerij van de Oude Meesters. Het Albertinum herbergt een opmerkelijke collectie Europese meesters uit de 20e eeuw. De Groene Kluis verzamelt de koninklijke juwelen in een luxueuze omgeving. Een boottocht brengt ons naar Meissen en zijn beroemde manufactuur en het Pillniz-kasteel. In Weimar bezoeken we het nieuwe Bauhaus-museum. Dit charmante stadje doet denken aan Goethe met zijn barokke huis, museum en paviljoen in het Ilmenpark. Cranach zal worden geëerd in het Museum voor Schone Kunsten van Leipzig!

Prijs overeen te komen, vlucht, bus, boot, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

ESCAPADE IN AMIENS – van donderdag 16 tot vrijdag 17 september 2021

De heropening van het Musée de Picardie nodigt ons uit om in een imposante neoklassieke architectuur werken te ontdekken die variëren van de prehistorie tot de 20e eeuw, waaronder rijke collecties Vlaamse en Franse schilderijen. De 13e eeuwse kathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, staat bekend om de kwaliteit van zijn beeldhouwwerken, de majesteit van zijn schip en de pracht en praal van de flamboyante koorhekken. s Avonds herstelt de “Chroma”-show de polychromie van de westelijke gevel aan de hand van de pigmenten die op de stenen zijn gevonden. De ontdekking van de oude stad wordt afgerond met een tochtje op kegelboten in de ‘hortillonnages’ of volkstuinen’, een ongelooflijk netwerk van groentetuinen die kriskras door verbazingwekkende grachten worden doorkruist.

Prijs overeen te komen, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CHICAGO – van maandag 20 tot zondag 26 september 2021

Chicago is een openluchtmuseum voor moderne architectuur en beschikt over enkele van de rijkste kunstcollecties ter wereld in prestigieuze museuminstellingen, waaronder impressionisten van het Art Institute, Rodin, Moore en Matisse in het Smart Museum of Picasso, Miró, Chagall en Dubuffet in the Loop. Een excursie in de buurt van Oak Park biedt u de mogelijkheid om de prachtige huizen van Frank Lloyd Wright te bewonderen. De Millennium Park Gardens onthullen fonteinen, monumentale sculpturen evenals het buitengewone Jay Pritzker Pavilion van Frank Gehry.

Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CADIZ EN DE WITTE DORPEN – van maandag 11 tot zaterdag 16 oktober 2021

De goed beschutte haven Cadiz bewaart een authentieke Andalusische ziel die de steegjes van het historische centrum en de visserswijk bezielt. Het Museum voor Schone Kunsten brengt belangrijke werken samen van Zurbarán en Murillo. Binnenwaarts betovert Jerez de la Frontera met zijn 12e-eeuwse Almohad-fort, zijn shows van de Koninklijke School voor Paardensport en zijn wijnmakerijen, waaronder de Bodegas Tradición, die een privécollectie voorstelt (Velázquez, Goya). Het vertrekpunt van de witte dorpen ligt in Arcos de la Frontera, met zijn Arabische toren, en eindigt in Ronda, dat op een onvergelijkbare locatie een paleis uit de 16e eeuw in Gotische en Mudejar-stijl, kerken met overblijfselen van moskeeën en prachtige arena’s uit de 18e eeuw samenbrengt.

Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf en halfpension, ingangen en begeleiding.

DE CANARISCHE EILANDEN TUSSEN KUNST EN NATUUR – van zaterdag 13 tot zaterdag 20 november 2021 

Een eeuwige lente sublimeert de prachtige landschappen van deze eilanden, soms vulkanisch met lava-zeeën met vreemde gordijnen in de parken van Timanfaya en Teide (Unesco-erfgoed), soms tropisch met uitbundige vegetatie en golven van gouden duinen. Schitterende kleine koloniale steden, zoals de Laguna (Unesco-erfgoed), brengen paleizen en historische huizen in lijn met barokke gevels en sierlijke houten balkons. Hedendaagse kunst staat in Santa Cruz in de kijker met de TEA geproduceerd door Herzog en de Meuron, de Auditorio de Tenerife, gigantische witte sluier ontworpen door Calatrava en vooral in Lanzarotte met de fascinerende artistieke prestaties van César Manrique in architectuur, schilderkunst , beeldhouwkunst, keramiek en privécollectie met Tàpies, Miro, Picasso

Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.


Voor daguitstappen is de inschrijving verplicht per e-mail naar marie.eve@preference.be of per post, en bevestigd na ontvangst van de betaling op de KBC-rekening van Preference BE92 7440 6349 9223 – SWIFT/BIC: KREDBEBB  – Communicatie: naam, voornaam en nummer van de reis.

Geen restitutie in geval van annulering of afwezigheid, maar mogelijkheid tot vervanging (op kosten van het lid).

Neem voor de reizen contact op met Marie-Eve Rosmant

Telefoon: +32(0)2 647 30 00 – E-mail:marie.eve@preference.be

Preference Travel Team

Abdijstraat 77 – 1050 Brussel

Vanaf oktober 2020

Preference Travel Team

Frankenstraat 79 – b4 – 1040 BRUSSEL