Reizen en uistappen


DSC_0349

VERMEER IN AMSTERDAM EN DELFT – verschillende uitstappen

Het Rijksmuseum kondigt de grootste overzichtstentoonstelling van Vermeer ooit aan.  Ook de resultaten van het laatste onderzoek naar de kunstenaar, zijn artistieke keuzes en zijn creatieve proces zullen worden getoond. Dit zal de uitstraling van het evenement nog vergroten. Op een wandeling door de straten van Delft ontdekken we eveneens het Vermeercentrum, gevestigd op de historische locatie van het Sint-Lucasgilde, het museum Het Prinsenhof, en de Oude en de Nieuwe Kerk. In Rotterdam vindt het Museum Boijmans het begrip van kunstdepot opnieuw uit: het publiek kan er zowat 151.000 kunstwerken bewonderen in een reusachtige, met spiegels overdekte, scheepsvormige constructie.

1e vertrek : van donderdag 16 tot vrijdag 17 maart 2023 – Volgeboekt

Ref. 3630 – Prijs: 595 €, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

2e  vertrek: van donderdag 23 tot vrijdag 24 maart 2023 – Volgeboekt

Ref. 3653: Prijs: 595 €, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

3e vertrek: van donderdag 30 tot vrijdag 31 maart 2023 – Volgeboekt

Ref. 3657 – Prijs: 595 €, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

THEODOOR ROMBOUTS EN VLAAMS CARAVAGGISME IN GENT – donderdag 13 april 2023

Ter gelegenheid van zijn 225e verjaardag organiseert het MSK de allereerste monografische tentoonstelling gewijd aan Theodoor Rombouts (1597-1637), een zeer gewaardeerde virtuoos van het Vlaamse caravaggisme in de Antwerpse kunstwereld. De retrospectieve onthult Rombouts’ artistieke persoonlijkheid en plaatst zijn werk in een nieuw perspectief. Het SMAK toont een imaginair portret van Marc De Cock op basis van werken uit de Matthys-Colle Collection en uit de eigen collecties, met werken van Berlinde De Bruyckere, Thierry De Cordier, Raoul De Keyser, Gilbert & George, Ann Veronica Janssens, Bruce Nauman, Michelangelo Pistoletto, Thomas Schütte, Luc Tuymans …

Ref. 3663 – 125 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

NAPELS EN CAMPANIË – maandag 17 tot en met zaterdag 22 april 2023

De oude stad van Napels met haar talrijke paleizen en kerken in renaissance- en barokstijl, in een doolhof van pittoreske steegjes, en haar schitterende baai zullen u zeker kunnen bekoren. Het archeologisch museum vertelt de oude geschiedenis van Campanië aan de hand van reliëfs, beelden en fresco’s. De Capodimonte galerij wijdt hele zalen aan Titiaan, Masaccio, El Greco, en aan de Vlaamse schilderkunst. Pompeii, Herculaneum, Capri, de Villa Poppea in Oplontis en de tempels van Paestum bieden u de gelegenheid om de weelde van de Grieks-Romeinse beschaving in een idyllische omgeving te bewonderen.

Ref. 3631 – Prijs: 2 785 € (tot 31 januari 2023, nadien 2 985 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CAEN EN DE KASTELEN VAN NORMANDIË – van zaterdag 13 tot donderdag 18 mei 2023

In de voetsporen van Willem de Veroveraar valt u van de ene verbazing in de andere! Het kasteel van Caen, gebouwd op een rotsachtig bolwerk, herbergt een van de veelzijdigste musea voor schone kunsten in Frankrijk. De Abbaye-aux-Hommes combineert een gotisch koor met een bewonderenswaardig romaans schip. In de kloostergang van de Abbaye des Dameshangen schilderijen van Boudin, Monet en Courbet. De tapijtkunst van Bayeux verhaalt de heldendaden van de Veroveraar op een levendige, kleurrijke en moderne manier. Van de Normandische kastelen bezoeken we Crèvecœur met zijn 11e-eeuwse donjon, 12e-eeuwse kapel en 15e-eeuwse duiventil, Saint-Germain-de-Livet omgeven door slotgrachten, en het 15e-eeuwse Fontaine-Henry, versierd met schilderijen van Rubens, Titiaan, Correggio. Vendeuvre is een toonbeeld van een 18e-eeuws Normandisch landhuis in een betoverend park.

Ref. 3632 – Prijs overeen te komen, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding

DE GROTE ‘FONDATIONS’ IN HET ZUIDEN VAN FRANKRIJK – van maandag 12 tot zaterdag 17 juni 2023

Naast Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence zijn er in de 21e eeuw heel wat grote ‘fondations’ bijgekomen in uitzonderlijke locaties en opgetrokken door grote architecten. Het wijndomein Château La Coste in Aix-en-Provence is omgetoverd tot een kunstencentrum door Jean Nouvel, Frank Gehry en Tadao Ando. In de Moulin des Serres in Muy toont Bernar Venet zijn werken en die van zijn vrienden uit de Amerikaanse conceptuele avant-garde. De tentoonstellingsruimte van de Fondation Carmignac bevindt zich in een uitzonderlijk park op het eiland Porquerolles. Luma Arles organiseert culturele activiteiten in de schitterende toren van de hand van Frank Gehry. Sinds 2022 zet het huis-atelier van het emblematische koppel van de abstracte kunst, Hans Hartung en Anna-Eva Bergman, zijn deuren open voor het publiek. Het bevindt zich in een prachtig domein op de heuvels van Antibes.

Ref.3661 – Prijs: 2 695 € (tot 15 februari 2023, nadien 2 795 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding

MILAAN EN LOMBARDIJE – van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september 2023

Milaan heeft zich in concentrische cirkels rond de Duomo ontwikkeld. In het oude middeleeuwse centrum bevinden zich de meeste musea: het Museo del Novecento, dat zich toespitst op de Futuristen maar ook op Picasso, Mondriaan en De Chirico, en de Pinacoteca di Brera met Pierro della Francesca, Mantegna, Canaletto, Rafaël, Veronese… De Villa Necchi Campiglio dompelt ons onder in het leven van een Milanese familie uit de jaren 1930 die in de ban was van de art deco, terwijl de Prada Foundation ons in een voormalige distilleerderij kennis laat maken met hedendaagse kunst met werken van Louise Bourgeois, Jeff Koons en Damien Hirst. In de steden Bergamo, Cremona, Mantua en Pavia bewonderen we architecturale en artistieke wonderen.

Ref. 3634 – 2 360 €, (tot 16 februari, nadien 2 560 €), vliegreis, bus, verblijf op basis van halfpension, ingangen en begeleiding.

ANNA BOCH EN JAMES ENSOR in OSTENDE – donderdag 15 september 2023

MuZEE brengt  een eerbetoon aan Anna Boch (1842-1936), een internationaal bekende Belgische impressionistische schilderes en belangrijk verzamelaar. De tentoonstelling zet haar vrolijke, kleurrijke, heldere werken af tegen die van haar favoriete kunstenaars: Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Paul Signac en James Ensor. We bezoeken ook het onlangs gerenoveerde en uitgebreide Huis van Ensor, dat ons onderdompelt in de wereld van de kunstenaar en dat mooie tentoonstellingen aan hem wijdt.

Réf.  3685, prijs overeen te komen, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

DE JUWELEN VAN MALTA EN GOZO – van zondag 1 tot en met vrijdag 6 oktober 2023

In het honingblonde Malta valt heel veel te ontdekken. Valletta staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bezit het Grandmasters’ Palace, de Knights Hospitaller met zijn archeologische museum, de Auberge d’Italie met een volledig gerestaureerd museum voor schone kunsten, de St. John’s Cathedral met de graven van de ridders met de beroemde schilderijen van Caravaggio, en de stadspoort, die Renzo Piano een herontworpen heeft. De megalithische tempels van het eiland wedijveren met elkaar in grootsheid en verfijning. De paleizen van Mdina bieden onderdak aan de adellijke families van het eiland, de Domus Romana van Rabat met zijn Romeinse oudheden. Naast de neolithische tempels van Ggantija kan Gozo prat gaan op oude zoutmijnen en prachtige aquamarijne baaien.

Ref. 3635 – Prijs: 2 175 €  (tot 31 maart, nadien 2 325 €), vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

SORIA, DE ESSENTIE VAN CASTILIË – van maandag 16 tot vrijdag 20 oktober 2023

Onze gids Javier neemt ons mee om Soria, de stad van de dichters en haar boeiende omgeving te ontdekken. We bezoeken het oosters geïnspireerde klooster van San Juan de Duero, de romaanse kerk van Santo Domingo, het Numantino Museum dat de celtiberische cultuur belicht, en het cisterciënzerklooster van Santa Maria de Huerta. Vanuit het thermale hotel El Burgo de Osma, ondergebracht in een 16e-eeuwse universiteit, ontdekken we het imposante kasteel van Gormaz en de prachtige romaanse fresco’s van San Baudelio. We bezoeken het charmante dorpje Catalaňazor en Medinaceli, de ‘Stad van de Hemel’ van de machtige hertogen in de 14e eeuw. Vanuit de Parador de Sigüenza, bovenop een 12-eeuws kasteel, bewonderen we het kleine middeleeuwse stadje met rode daken in een prachtige bergachtige omgeving

Ref. 3664 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

EGYPTE, VAN GUIZEH TOT ABU SIMBEL – van zaterdag 18 tot zondag 26 november 2023

De piramiden van Gizeh en de mastaba’s van Saqqara zijn verbluffende staaltjes van vakmanschap. Het nieuwe museum van Caïro vormt een uitgelezen kader voor zijn gevarieerde collecties. De elegante tempels van Luxor en Karnak en de sites van de Thebaanse necropolis zijn betoverend. Een cruise over het blauwe water van de Nijl brengt ons naar Aswan naar de fascinerende wereld van de Nubiërs waarna we in Abu Simbel op onvergetelijke wijze de kolossale koninklijke beelden uit de bergen zien oprijzen.

Ref. 3636 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.


Neem voor de reizen en uitstappen  contact op met Virginie Descamps.

Tel: +32(0)2 639 4653 – E-mail: virginie@preference.be

De betaling van de excursies met vermelding van naam en referentie (BE92 7440 6349 9223) bevestigt de inschrijving en wordt niet terugbetaald.

Preference Travel Team

Frankenstraat 79, bus 4 – 1040 Brussel