Reizen en uistappen


DSC_0349

 

DE SCHATTEN VAN DRESDE ET WEIMAR –  van dinsdag 7 tot en met zondag 12 september 2021 (2e reis)

Dresden kan worden ontdekt vanaf het Brühl-terras met een prachtig uitzicht op de Elbe. De Zwinger, een meesterwerk van de barok, onthult zijn Bad van de Nimfen, zijn Galerij van de Oude Meesters. Het Albertinum herbergt een opmerkelijke collectie Europese meesters uit de 20e eeuw. De Groene Kluis verzamelt de koninklijke juwelen in een luxueuze omgeving. Een boottocht brengt ons naar Meissen en zijn beroemde manufactuur en het Pillniz-kasteel. In Weimar bezoeken we het nieuwe Bauhaus-museum. Dit charmante stadje doet denken aan Goethe met zijn barokke huis, museum en paviljoen in het Ilmenpark. Cranach zal worden geëerd in het Museum voor Schone Kunsten van Leipzig!

Ref. 3496 – Prijs: 2 150 € (tot 1 juni, nadien 2 250 €), vlucht, bus, boot, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

ESCAPADE IN AMIENS – van donderdag 16 tot vrijdag 17 september 2021

De heropening van het Musée de Picardie nodigt ons uit om in een imposante neoklassieke architectuur werken te ontdekken die variëren van de prehistorie tot de 20e eeuw, waaronder rijke collecties Vlaamse en Franse schilderijen. De 13e eeuwse kathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, staat bekend om de kwaliteit van zijn beeldhouwwerken, de majesteit van zijn schip en de pracht en praal van de flamboyante koorhekken. s Avonds herstelt de “Chroma”-show de polychromie van de westelijke gevel aan de hand van de pigmenten die op de stenen zijn gevonden. De ontdekking van de oude stad wordt afgerond met een tochtje op kegelboten in de ‘hortillonnages’ of volkstuinen’, een ongelooflijk netwerk van groentetuinen die kriskras door verbazingwekkende grachten worden doorkruist.

Ref. 3495 – Prijs : 350 €, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

IN HET HART VAN CASTILIË EN LEÓN – van dinsdag 28 september tot 3 oktober 2021

Het is in Burgos, León, Segovia, Salamanca dat enkele van de mooiste kathedralen van Spanje werden gebouwd. Wallen, kastelen uit de tijd van de Reconquista, kerken en kloosters gesticht door koningen, paleizen die zijn gebouwd door aristocraten die hun fortuin verdienden in de lakenindustrie, zijn allemaal overblijfselen uit een ongewoon verleden. Valladolid, de voormalige hoofdstad van het koninkrijk, heeft een nationaal museum dat gehuisvest is in een voormalig college van theologie van de 15eeeuw met een rijke collectie polychrome houtsculpturen uit de 13e tot de 18e eeuw.

Ref.-  3461  – Prijs 1 695 € (tot 28 juni, nadien 1 795 €) , vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CADIZ EN DE WITTE DORPEN – van maandag 11 tot zaterdag 16 oktober 2021

De goed beschutte haven Cadiz bewaart een authentieke Andalusische ziel die de steegjes van het historische centrum en de visserswijk bezielt. Het Museum voor Schone Kunsten brengt belangrijke werken samen van Zurbarán en Murillo. Binnenwaarts betovert Jerez de la Frontera met zijn 12e-eeuwse Almohad-fort, zijn shows van de Koninklijke School voor Paardensport en zijn wijnmakerijen, waaronder de Bodegas Tradición, die een privécollectie voorstelt (Velázquez, Goya). Het vertrekpunt van de witte dorpen ligt in Arcos de la Frontera, met zijn Arabische toren, en eindigt in Ronda, dat op een onvergelijkbare locatie een paleis uit de 16e eeuw in Gotische en Mudejar-stijl, kerken met overblijfselen van moskeeën en prachtige arena’s uit de 18e eeuw samenbrengt.

Ref.- 3497 – Prijs : 1 995 € (tot 1 juli, nadien 2 095 €), vlucht, bus, verblijf en halfpension, ingangen en begeleiding.

DE CANARISCHE EILANDEN TUSSEN KUNST EN NATUUR – van zaterdag 13 tot zaterdag 20 november 2021

Een eeuwige lente sublimeert de prachtige landschappen van deze eilanden, soms vulkanisch met lava-zeeën met vreemde gordijnen in de parken van Timanfaya en Teide (Unesco-erfgoed), soms tropisch met uitbundige vegetatie en golven van gouden duinen. Schitterende kleine koloniale steden, zoals de Laguna (Unesco-erfgoed), brengen paleizen en historische huizen in lijn met barokke gevels en sierlijke houten balkons. Hedendaagse kunst staat in Santa Cruz in de kijker met de TEA geproduceerd door Herzog en de Meuron, de Auditorio de Tenerife, gigantische witte sluier ontworpen door Calatrava en vooral in Lanzarotte met de fascinerende artistieke prestaties van César Manrique in architectuur, schilderkunst , beeldhouwkunst, keramiek en privécollectie met Tàpies, Miro, Picasso

Ref. 3498 – Prijs : 2 325 € (tot 1 augustus, nadien 2 450 €), vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

DE GROTE TENTOONSTELLINGEN IN PARIJS – Van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 december 2021

Een bloemlezing van tentoonstellingen om het jaar af te sluiten: Botticelli, een laboratorium van de Renaissance in het Musée Jacquemart-André, Matisse ‘Comme un roman’ in het Centre Pompidou, Picasso-Rodin in het Picasso en Rodin museum, de collectie Morozov. Iconen van de moderne kunst in de Fondation Louis Vuitton, de Pinault Collectie in de Bourse de Commerce getransformeerd door de Japanse architect Tadao Ando.

Ref. 3499 – Prijs overeen te komen, Thalys, touringcar, verblijf op basis van halfpension, entree en begeleiding.

NANCY EN DE ART NOUVEAU –  Van woensdag 16 tot vrijdag 18 maart 2022

Aan het einde van de 19e eeuw droeg de ‘Ecole de Nancy’ actief bij aan de ontwikkeling van de ‘art nouveau’. De kunstenaars lieten zich inspireren door de natuur in producties waarin ze kunst, nijverheid en decoratieve kunsten combineerden. Wij zullen de ziel van deze beweging ontdekken tijdens een rondleiding over art nouveau en in de collecties van het museum ‘Ecole de Nancy’ en de onlangs gerenoveerde Villa Majorelle. Wij zullen in de achttiende-eeuwse koninklijke stad haar Place Stanislas, Arc de Triomphe en Place de la Carrière zeker niet links laten liggen en we zullen een bezoek brengen aan de boeiende musea Beaux-Arts en Musée Lorrain. In Pont-à-Mousson zullen prachtige muurschilderingen uit 1540 onze aandacht trekken.

 Ref. 3537 – Prijs overeen te komen, bus, logies in halfpension, ingangen en begeleiding.

 UMBRIË, HET MINDER GEKENDE ITALIË – Maandag 25 tot en met zaterdag 30 april 2022

Vertrekkend in de oude Etruskische citadel van Perugia, een prachtig bewaard gebleven middeleeuws juweeltje, zullen we de meesterwerken van Umbrië ontdekken: de fresco’s van Cimabue en Giotto in Assisi, de schoonheid van de Duomo van Orvieto, de rijkdom van het archeologisch museum, de paleizen en torens van Todi, waarbij we als het ware in een sprookje belanden omringd door wilde bloemen en wijngaarden, de prachtige collectie moderne kunst in Palazzo Collicola en de fresco’s van Philippo Lippi in Spoleto. Een uitstapje naar de regio de Marken brengt ons naar de vestingstad Gubbio en het Hertogelijk Paleis van Urbino, waar de schatten van de Nationale Galerij te bewonderen zijn. Een tussenstop in de provincie Siena voert ons door de steile straatjes van Montepulciano, het mekka van de ‘vino nobile’, te midden van betoverende landschappen.

 Ref. 3538 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CHICAGO,  MUSEUM IN OPEN LUCHT – van maandag 16 tot zaterdag 21 mei 2022

Chicago is een openluchtmuseum voor moderne architectuur en beschikt over enkele van de rijkste kunstcollecties ter wereld in prestigieuze museuminstellingen, waaronder impressionisten van het Art Institute, Rodin, Moore en Matisse in het Smart Museum of Picasso, Miró, Chagall en Dubuffet in the Loop. Een excursie in de buurt van Oak Park biedt u de mogelijkheid om de prachtige huizen van Frank Lloyd Wright te bewonderen. De Millennium Park Gardens onthullen fonteinen, monumentale sculpturen evenals het buitengewone Jay Pritzker Pavilion van Gehry.

Ref. 3436 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CALABRIË,  HET ANDERE GRIEKENLAND – Van maandag 31 mei tot zaterdag 5 juni 2021

Met zijn middeleeuwse steden uitkijkend op een kristalheldere zee, grandioze landschappen zoals dat van het Sillamassief, heeft Calabrië het allemaal. In het oude centrum van Cosenza aan de hellingen van de Monte Pancrazio, gedomineerd door een Normandisch kasteel, wapenschilden, torentjes en smeedijzeren balkons, adellijke slapende huizen, herinneren nostalgisch aan de schitterende tijden van het ‘Athene van Calabrië’. Reggio Calabria bezit een prachtige Libertywijk, een lungomare (wandelpromenade) omringd door palmbomen, een echte ‘Promenade des Anglais’ tegenover de Straat van Messina en vooral een opmerkelijk Nationaal Archeologisch Museum van het Grote Griekenland, onlangs gerenoveerd, om de beroemde bronzen beelden van Riace van de 5eeeuw na Chr. tentoon te stellen.

Ref. 3482 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

STOCKHOLM EN DE KASTELEN VAN HET MÄLARMEER – Maandag 21 tot en met vrijdag 26 juni 2021

Stockholm ligt in het hart van een sublieme archipel en biedt een boeiende mix van natuur en cultuur. U kunt van eiland naar eiland varen, van de middeleeuwse steegjes van Gamla Stan naar het emblematische rode bakstenen stadhuis van Kungsholmen, van het rijke moderne kunstmuseum van Skeppsholmen naar het groene Djurgärden met het weelderige 17e eeuwse oorlogsschip van het Vasa Museet. Het Nationaal Museum, gerestaureerd in 2018, presenteert meesterwerken van de Renaissance tot de 20e eeuw. De westelijke oevers van het Mälarmeer onthullen wonderen: het paleis Drottningholm en zijn theater, een UNESCO-werelderfgoed, het harmonieuze barokke paleis van Steninge, het paleis Gripsholm, prachtig ingericht en de thuisbasis van de National Portrait Gallery.

Ref. 3483 – Prijs : overeen te komen, vliegtuig, bus, boot, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.


Neem voor de reizen contact op met Marie-Eve Rosmant

Telefoon: +32(0)2 647 30 00 – E-mail:marie.eve@preference.be

Preference Travel Team

Frankenstraat 79 – b4 – 1040 BRUSSEL