Reizen en uistappen


DSC_0349

HET MUSEUM VOOR SCHONE KUNSTEN EN DE RED STAR LINE IN ANTWERPEN – donderdag 29 september in plaats van 13 oktober 2022

Na de langverwachte heropening, zal het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zijn weelderige meesterwerken van van Eyck, Memling, Rubens, Van Dyck, Ensor, Rik Wouters, maar ook Titiaan, Rodin, Modigliani in een nieuwe opstelling tonen. Het Red Star Line Museum, dat herinnert aan de twee miljoen passagiers die met de stoomboten van de rederij de oversteek naar Amerika maakten, zal “Refugee Stories, 1951-2021” aanbieden, verhalen over onzekerheid, trauma’s, maar ook veerkracht en doorzettingsvermogen.

Ref. 3597 – Prijs: 105 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

 UMBRIË, HET MINDER GEKENDE ITALIË – Maandag 10 tot en met zaterdag 15 oktober 2022 (2de reis)

Vertrekkend in de oude Etruskische citadel van Perugia, een prachtig bewaard gebleven middeleeuws juweeltje, zullen we de meesterwerken van Umbrië ontdekken: de fresco’s van Cimabue en Giotto in Assisi, de schoonheid van de Duomo van Orvieto, de rijkdom van het archeologisch museum, de paleizen en torens van Todi, waarbij we als het ware in een sprookje belanden omringd door wilde bloemen en wijngaarden, de prachtige collectie moderne kunst in Palazzo Collicola en de fresco’s van Philippo Lippi in Spoleto. Een uitstapje naar de regio de Marken brengt ons naar de vestingstad Gubbio en het Hertogelijk Paleis van Urbino, waar de schatten van de Nationale Galerij te bewonderen zijn. Een tussenstop in de provincie Siena voert ons door de steile straatjes van Montepulciano, het mekka van de ‘vino nobile’, te midden van betoverende landschappen.

 Ref. 3538 – Prijs :   1 890 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

MUDÉJARKUNST IN ARAGON – Van dinsdag 18 tot zaterdag 22 oktober 2022

De Mudéjararchitectuur die het resultaat is van een harmonieuze symbiose tussen de christelijke, joodse en moslimculturen, ontwikkelde zich van de 12e tot de 17e eeuw in Aragon. Dit weinig gekende erfgoed is door de UNESCO beschermd wegens zijn ongelooflijke rijkdom. Er valt veel te ontdekken: van de sublieme Aljaferia van Zaragoza tot de bakstenen en keramische torens van Teruel, via de ommuurde stad Daroca, het kasteel dat uitkijkt over Alcaňiz of de weerkerk van Montalbán. Het museum Camon Aznar, dat de plaatselijke kunstenaar Francisco Goya eert, en het imposante cisterciënzer klooster van Poblet in het hart van het wijnbouwgebied zijn ook een bezoek waard.

Ref. 3561 – Prijs :  1 990 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

BERLIJN EN HET BAUHAUS IN DESSAU – van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 november 2022

De Neue Nationalgalerie, het modernistische meesterwerk van Mies van der Rohe, is na 6 jaar werken heropend om vooroorlogse voornamelijk Duitse maar ook internationale (Giacometti, Munch, Magritte…) kunst te tonen vanuit het perspectief van maatschappelijke thema’s. Het Humbold Forum heeft ook zijn deuren geopend om zijn etnografische collecties en het werk van hedendaagse kunstenaars tegenover elkaar te plaatsen. Tijdens een excursie naar Dessau zullen we het nieuwe museum gewijd aan het Bauhaus te bezoeken, maar ook de huizen van de grootmeesters Gropius, Klee, Kandinsky…

Ref. 3562 – Prijs:  1 850 €, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding

VERMEER IN AMSTERDAM EN DELFT – Donderdag 16 tot en met vrijdag 17 maart 2023

Het Rijksmuseum kondigt de grootste overzichtstentoonstelling van Vermeer ooit aan.  Ook de resultaten van het laatste onderzoek naar de kunstenaar, zijn artistieke keuzes en zijn creatieve proces zullen worden getoond. Dit zal de uitstraling van het evenement nog vergroten. Op een wandeling door de straten van Delft ontdekken we eveneens het Vermeercentrum, gevestigd op de historische locatie van het Sint-Lucasgilde, het museum Het Prinsenhof, en de Oude en de Nieuwe Kerk. In Rotterdam vindt het Museum Boijmans het begrip van kunstdepot opnieuw uit: het publiek kan er zowat 151.000 kunstwerken bewonderen in een reusachtige, met spiegels overdekte, scheepsvormige constructie.

Ref. 3630 – Prijs: 595 €, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

 NAPELS EN CAMPANIË – Maandag 17 tot en met zaterdag 22 april 2023

De oude stad van Napels met haar talrijke paleizen en kerken in renaissance- en barokstijl, in een doolhof van pittoreske steegjes, en haar schitterende baai zullen u zeker kunnen bekoren. Het archeologisch museum vertelt de oude geschiedenis van Campanië aan de hand van reliëfs, beelden en fresco’s. De Capodimonte galerij wijdt hele zalen aan Titiaan, Masaccio, El Greco, en aan de Vlaamse schilderkunst. Pompeii, Herculaneum, Capri, de Villa Poppea in Oplontis en de tempels van Paestum bieden u de gelegenheid om de weelde van de Grieks-Romeinse beschaving in een idyllische omgeving te bewonderen.

Ref. 3631 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

CAEN EN DE KASTELEN VAN NORMANDIË – Dinsdag 23 tot en met zondag 28 mei 2023

In de voetsporen van Willem de Veroveraar valt u van de ene verbazing in de andere! Het kasteel van Caen, gebouwd op een rotsachtig bolwerk, herbergt een van de veelzijdigste musea voor schone kunsten in Frankrijk. De Abbaye-aux-Hommes combineert een gotisch koor met een bewonderenswaardig romaans schip. In de kloostergang van de Abbaye des Dameshangen schilderijen van Boudin, Monet en Courbet. De tapijtkunst van Bayeux verhaalt de heldendaden van de Veroveraar op een levendige, kleurrijke en moderne manier. Van de Normandische kastelen bezoeken we Crèvecœur met zijn 11e-eeuwse donjon, 12e-eeuwse kapel en 15e-eeuwse duiventil, Saint-Germain-de-Livet omgeven door slotgrachten, en het 15e-eeuwse Fontaine-Henry, versierd met schilderijen van Rubens, Titiaan, Correggio. Vendeuvre is een toonbeeld van een 18e-eeuws Normandisch landhuis in een betoverend park.

Ref. 3632 – Prijs overeen te komen, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding

DE GROTE ‘FONDATIONS’ IN HET ZUIDEN VAN FRANKRIJK – Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 juni 2023

Naast Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence zijn er in de 21e eeuw heel wat grote ‘fondations’ bijgekomen in uitzonderlijke locaties en opgetrokken door grote architecten. Het wijndomein Château La Coste in Aix-en-Provence is omgetoverd tot een kunstencentrum door Jean Nouvel, Frank Gehry en Tadao Ando. In de Moulin des Serres in Muy toont Bernar Venet zijn werken en die van zijn vrienden uit de Amerikaanse conceptuele avant-garde. De tentoonstellingsruimte van de Fondation Carmignac bevindt zich in een uitzonderlijk park op het eiland Porquerolles. Luma Arles organiseert culturele activiteiten in de schitterende toren van de hand van Frank Gehry. Sinds 2022 zet het huis-atelier van het emblematische koppel van de abstracte kunst, Hans Hartung en Anna-Eva Bergman, zijn deuren open voor het publiek. Het bevindt zich in een prachtig domein op de heuvels van Antibes.

Ref.3633 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding

MILAAN EN LOMBARDIJE – Maandag 11 tot en met zaterdag 16 september 2023

Milaan heeft zich in concentrische cirkels rond de Duomo ontwikkeld en in het oude middeleeuwse centrum bevinden zich de meeste musea. We vinden er het Museo del Novecento, dat zich richt op de futuristen maar ook op Picasso, Mondriaan, De Chirico, de Pinacoteca Ambrosiana met Botticelli, Vinci, Titiaan, Caravaggio en de Pinacoteca di Brera met Pierro della Francesca, Mantegna, Canaletto, Raphael, Veronese… De art deco Villa Necchi Campiglio dompelt ons onder in het leven van een Milanese familie uit de jaren 1930. De Prada Foundation ondergebracht in een voormalige distilleerderij laat ons kennismaken met de hedendaagse kunst met werken van Louise Bourgeois, Jeff Koons en Damien Hirst. In de omtrek zijn er in Bergamo, Cremona, Mantua en Pavia ook nog tal van architectonische en artistieke pareltjes te bewonderen.

Ref. 3634 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf op basis van halfpension, ingangen en begeleiding

DE PARELTJES VAN MALTA EN GOZO – Van zaterdag 1 tot en met zondag 8 oktober 2023

In het goudblonde Malta valt veel te ontdekken. Valletta staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO met al zijn schatten:  het Paleis van de Grootmeester, de Herberg van de Franse ridders en zijn archeologisch museum, de Italiaanse Herberg, waarin een volledig gerestaureerd museum voor schone kunsten is ondergebracht, de Sint-Janskathedraal met de graftombes van de ridders en de beroemde schilderijen van Caravaggio, en de City Gate, die herontworpen werd door Renzo Piano. De megalithische tempels op het eiland wedijveren met elkaar in grootsheid en verfijning. De paleizen van Mdina behoren de adellijke families van het eiland toe, in de Domus Romana van Rabat worden Romeinse oudheden bewaard. Op Gozo zijn er naast de neolithische tempels van Ggantilla ook oude zoutmijnen en de Blauwe Grot, badend in aquamarijn water aan de voet van de kliffen.

Ref.3635 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding

EGYPTE, VAN ALEXANDRIË TOT ABU SIMBEL – Donderdag 16 tot en met maandag 27 november 2023

De Bibliotheek van Alexandrië, ontworpen door het Noorse bureau Snohetta, is met haar adembenemende leeszaal echt een geslaagd project. In het Nationaal Museum ontdekken we de hele geschiedenis van de stad. De piramiden van Gizeh en de mastaba’s van Saqqara zijn verbluffende staaltjes van vakmanschap. Het nieuwe museum van Caïro vormt een uitgelezen kader voor zijn gevarieerde collecties. De elegante tempels van Luxor en Karnak en de sites van de Thebaanse necropolis zijn betoverend. Een cruise over het blauwe water van de Nijl brengt ons naar Aswan naar de fascinerende wereld van de Nubiërs waarna we in Abu Simbel op onvergetelijke wijze de kolossale koninklijke beelden uit de bergen zien oprijzen.

Ref. 2636 – Prijs overeen te komen, vlucht, bus, verblijf in halfpension, ingangen en begeleiding.

 


Neem voor de reizen contact op met Preference Travel Team

Telefoon: +32(0)2 647 30 00 – E-mail:info@preference.be

De betaling met naam en referentie  (BE92 7440 6349 9223) bevestigt de inschrijving en wordt niet terugbetaald.

Preference Travel Team

Frankenstraat 79 – b4 – 1040 BRUSSEL