Reizen en uistappen


DSC_0349

ALLE REIZEN 2023 ZIJN GEWAARBORGD

DE JUWELEN VAN MALTA EN GOZO – van zondag 1 tot en met vrijdag 6 oktober 2023

In het honingblonde Malta valt heel veel te ontdekken. Valletta staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bezit het Grandmasters’ Palace, de Knights Hospitaller met zijn archeologische museum, de Auberge d’Italie met een volledig gerestaureerd museum voor schone kunsten, de St. John’s Cathedral met de graven van de ridders met de beroemde schilderijen van Caravaggio, en de stadspoort, die Renzo Piano een herontworpen heeft. De megalithische tempels van het eiland wedijveren met elkaar in grootsheid en verfijning. De paleizen van Mdina bieden onderdak aan de adellijke families van het eiland, de Domus Romana van Rabat met zijn Romeinse oudheden. Naast de neolithische tempels van Ggantija kan Gozo prat gaan op oude zoutmijnen en prachtige aquamarijne baaien.

Ref. 3635 – WACHTLIJST, Prijs: 2.325 €, vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

SORIA, DE ESSENTIE VAN CASTILIË – van maandag 16 tot vrijdag 20 oktober 2023

Onze gids Javier neemt ons mee om Soria, de stad van de dichters en haar boeiende omgeving te ontdekken. We bezoeken het oosters geïnspireerde klooster van San Juan de Duero, de romaanse kerk van Santo Domingo, het Numantino Museum dat de celtiberische cultuur belicht, en het cisterciënzerklooster van Santa Maria de Huerta. Vanuit het thermale hotel El Burgo de Osma, ondergebracht in een 16e-eeuwse universiteit, ontdekken we het imposante kasteel van Gormaz en de prachtige romaanse fresco’s van San Baudelio. We bezoeken het charmante dorpje Catalaňazor en Medinaceli, de ‘Stad van de Hemel’ van de machtige hertogen in de 14e eeuw. Vanuit de Parador de Sigüenza, bovenop een 12-eeuws kasteel, bewonderen we het kleine middeleeuwse stadje met rode daken in een prachtige bergachtige omgeving

Ref. 3664 – WACHTLIJST, vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

DIRK BOUTS IN LEUVEN – donderdag 9 november 2023

Het M – museum in Leuven wijdt een internationale tentoonstelling aan Dirk Bouts, wiens werken een wonderlijke synthese vormen tussen de virtuoze techniek van Jan van Eyck en de vernieuwende beeldtaal van Rogier Van der Weyden. De Universiteitsbibliotheek, op een steenworp afstand, plaatst Dirk Bouts in zijn tijd door kostbare handschriften, juwelen van de drukkunst en hedendaagse kunst samen te brengen in een verrassend geheel. We bezoeken ook de Sint-Pieterskerk, waarvoor Dirk Bouts “Het Laatste Avondmaal” en “De foltering van de heilige Erasmus” schilderde.

Ref. 3665 – Prijs: 135 €, bus, lunch, ingangen en begeleiding.

EGYPTE, VAN GUIZEH TOT ABU SIMBEL – van 24 november tot 3 december 2023

De piramiden van Gizeh en de mastaba’s van Saqqara zijn verbluffende staaltjes van vakmanschap. Het nieuwe museum van Caïro vormt een uitgelezen kader voor zijn gevarieerde collecties. De elegante tempels van Luxor en Karnak en de sites van de Thebaanse necropolis zijn betoverend. Een cruise over het blauwe water van de Nijl brengt ons naar Aswan naar de fascinerende wereld van de Nubiërs waarna we in Abu Simbel op onvergetelijke wijze de kolossale koninklijke beelden uit de bergen zien oprijzen.

Ref. 3636 – Prijs: 5.165 €, vlucht, bus, verblijf in volpension, ingangen en begeleiding.

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA EGYPTE 2023

TENERIFE, TUSSEN KUNST EN NATUUR – van dinsdag 19 tot zondag 24 maart 2024

Eiland van eeuwige lente met enerzijds zijn ruige, vulkanische, met lava bedekte landschappen in het park van Teide, erkend als werelderfgoed door Unesco en anderzijds zijn tropische, weelderige plantengroei en goudgele duinen. Prachtige koloniale steden zoals La Laguna met zijn paleizen en historische gebouwen en barokke gevels. Santa Cruz met zijn hedendaagse en surrealistische kunst in TEA, gebouw ontworpen door Herzog & De Meuron of het Auditorio, groot wit zeil ontworpen door Calatrava. Het Museum van Schone Kunsten met zijn Vlaamse kunstwerken uit de 16e eeuw doet herinneren aan het gouden handelstijdperk tussen Antwerpen en Tenerife.

Ref. 3735 – 1.850 € (tot 31 oktober, nadien 1.975 €), vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA TENERIFE 2024

JORDANIË, BAKERMAT VAN DE BESCHAVINGEN – van donderdag 11 tot donderdag 18 april 2024

In buitengewone, mooie afwisselende sites, vertoond Jordanië prachtige nederzettingen van vele beschavingen : de romeinse stad Jerash, de kruisvaarderburchten, de arabische kastelen van de woestijn, de stenen kuipen van Bethanië, waarin de eerste christenen werden gedoopt, en het roze Petra, door de Nabateeërs uit hoge rosten uitgehakt. Amman, de witte, ontdekt men langs haar citadel en reusachtig romeins theater. Het indrukwekkende Jordan Museum omvat een bijzondere verzameling van werk, handelend over de geschiedenis van het land, boeiend voorgesteld.

Ref. 3736 – 3.275 € (tot 31 december, nadien 3.475 €), vlucht, bus, verblijf in volpension, ingangen en begeleiding.

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA JORDANIË 2024

NAPELS EN CAMPANIË (2e vertrek) – van maandag 29 april tot zaterdag 4 mei 2024 

De oude stad van Napels met haar talrijke paleizen en kerken in renaissance- en barokstijl, in een doolhof van pittoreske steegjes, en haar schitterende baai zullen u zeker kunnen bekoren. Het archeologisch museum vertelt de oude geschiedenis van Campanië aan de hand van reliëfs, beelden en fresco’s. De Capodimonte galerij wijdt hele zalen aan Titiaan, Masaccio, El Greco, en aan de Vlaamse schilderkunst. Pompeï, Herculaneum, Capri, de Villa Poppea in Oplontis en de tempels van Paestum bieden u de gelegenheid om de weelde van de Grieks-Romeinse beschaving in een idyllische omgeving te bewonderen.

Ref. 3737 – 2.875 € (tot 31 oktober, nadien 2.995 €), vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding.

Raadpleeg het programma => PROGRAMMA NAPELS EN CAMPANIË 2024

MUNCHEN EN HET BLAUWE LAND (met gidse Laurence Dehlinger) – van dinsdag 21 tot zaterdag 25 mei 2024

De heropening van het huis van Kandinsky en Gabriele Münter in Murnau, nodigt ons uit om, vanuit Munchen, de betoverende landschappen van Beieren te ontdekken, alsook diens musea, toegewijd aan de kunstenaars van de Blaue Reiter. Verder ook diens kastelen, opgericht door Lodewijk II zoals Herrenchiemsee en Linderhof. In Munchen bezoeken wij de Residentie, de Marienkirche, het gemeenteplein, de prachtige rococo kapel van de broers Asam alsook prachtige musea : het Lehnbachhaus, de Pinakothek der Moderne, het kasteel Nymphenburg en zijn betoverend park.

Ref. 3738 – Prijs overeen te komen (vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding)

MISKENDE SCHATTEN VAN DE BASILICATA – van maandag 3 tot zaterdag 8 juni 2024

De Basilicata streek is een rustige streek, gelegen in het Zuiden van Italië met zowel beboste bergen als rechtopstaande vescheurde rotsen. Wij ontdekken er mooie dorpen gehecht aan rotsachtige wanen, rijk aan vaak miskend historisch erfgoed. Het oude Lucania, ooit in handen van de Grieken, van de Romeinen, de Byzantijnen en de Normandiërs biedt een boeiend beeld van de geschiedenis van het land in zijn archeologische vestigingen, zijn kastelen, zijn kerken en musea. Voornamelijk de site van de holbewoners in Matera, site erkend als werelderfgoed van Unesco, is bijzonder indrukwekkend.

Ref. 3739 – Prijs overeen te komen (vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding)

DUBLIN EN HET ZUID OOSTEN VAN IERLAND – Half juni 2024

De uitelijk klassieke, keltische stad Dublin vertoont vele schatten : het boek van Kells in Trinity College, de keltische juwelen in National Museum of Archaeology, de groote meesters in National Gallery, de buitengewone verzamelingen van Chester Beatty Library, de impressionisten in Dublin City Gallery. In de omgeving treffen wij prachtige voorbeelden van palladiaanse architectuur zoals Casteltown House en Russborough House, kastelen met prachtige tuinen zoals Malahilde Castle en Powerscourt Estate, kloosters in verrukkelijke sites zoals Glendalough, aan de voet van Wicklow heuvels, maar ook de magalitische graven in de vallei van de Boyne.

Ref. 3740 – Prijs overeen te komen (vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding)

BIËNNALE VAN VENETIË – Begin september 2024

De Biënnale van Venetië 2024 wordt georganiseerd door de braziliaan Adriano Pedrona. De bedoeling is de hedendaagse kunst te definiëren. De kunstenaars Denicolai en Provoost vertegenwoordigen België met hun project « Petticoat Government » waarbij ze het folkloristische, het symbolische en politiek gewicht van onze reuzen willen verdraaien. Met Guerreiro do Divino Amor in het zwitsers paviljoen, zullen de nationale mythes carnaval spelen. De fransman Julien Creuset zal gebruik maken van muziek, video, dichtkunst en sculptuur om de band tussen modern Europa en het inheems voorgeslacht te omschrijven. John Akomfrah, geboren in Ghana, verdedigt de engelse kleuren met een werk waarbij het geheugen, het postkolonialisme, de meteorologische verschijnselen in vraag worden gesteld.

Ref. 3741 – Prijs overeen te komen (vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding)

DE KUNSTSTEDEN VAN EMILIA ROMAGNA – van dinsdag 24 tot zaterdag 28 september 2024

In het zachte heuvelland Emilia Romagna bevindt zich Bologna, fonkelende hoofdstad met 1000 bogen, torri pendenti, kerken met rode baksteen, de Carrache in de Pinacoteca en het Morandi museum. Ferrara, omsingeld door de Po, is een juweel van kunst en urbanisme, gesmeden door de prinsen van Este. In Ravenna, hoofdstad van het romeins keizerrijk tussen 402 en 476, wordt men gefascineerd door de helrode byzantijnse mozaiëken van zijn kerken, die behoren tot het wereld erfgoed van Unesco. In Parma, ontdekt men de fresco’s van Correggio, de geliefkooste schilder van Stendhal.

Ref. 3742 – Prijs overeen te komen (vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding)

VALENCIA EN CASTILIË – LA MANCHA – in de sporen van Don Quichotte (met gids Javier Diaz) – Half oktober 2024

Valencia, futuristisch met zijn « stad van kunst en wetenschap » vergeet haar verleden niet. De stad was ooit een belangrijke romeinse nederzetting, de kortstondige hoofdstad van de Cid, muzelmaans en later christelijk. In de 16e eeuw kende de stad zijn gouden tijdperk, met mooie herenhuizen, een kathedraal, de graanmarkt, de koopliedenbeurs, … In het college van de Patriarch en het museum van Schone Kunsten treft men prachtige verzamelingen met werk van Bouts, El Greco, Vélasquez, Goya…Tijdens een rondrit in Castilië-La Mancha ontdekken we Cuenca in een grote site, met hangende huizen en musea, toegewijd aan de Spaanse abstracte kunst, het klooster-kasteel van Uclés, de elf windmolen van Consuegra, de Casa de Dulcinea van El Toboso, het prachtige kasteel van de 15e van Belmonte. Overnachting in de parador van een kasteel, gevestigd in het versterkte dorp van Alárcon.

Ref. 3743 – Prijs overeen te komen (vlucht, bus, halfpension, ingangen en begeleiding)

OPGELET : de data en bestemming van de reizen 2024 worden megedeeld onder voorbehoud van wijzigingen.


Neem voor de reizen en uitstappen  contact op met Virginie Descamps.

Tel: +32(0)2 639 4653 – E-mail: virginie@preference.be

De betaling van de excursies met vermelding van naam en referentie (BE92 7440 6349 9223) bevestigt de inschrijving en wordt niet terugbetaald.

Preference Travel Team

Frankenstraat 79, bus 4 – 1040 Brussel